Istorie

Amestris, o regină crudă

0 68
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
Amestris, o regină crudă

Amestris

(Amastris, adică “femeie puternică”) a fost soția regelui persan Xerxes I (a domnit 21 de ani), mama regelui Artaxerxes (preotul egiptean Manethon din Sebennytos a scris în lucrarea sa Egyptiaca faptul acesta că ar fi domnit 41 de ani), care era destul de prost văzută de istoricii din Grecia antică.

Era fiica lui Otanes, unul dintre cei șapte nobili care l-au ucis pe vraciul rege achaemenid Bardiya (fiul lui Cyrus al II-lea) în anul 522 î.e.n.. Povestea acestuia din urmă este însă una dintre cele mai enigmatice din istoria Persiei. A fost asasinat de o coaliţie de generali la 29 septembrie 522 î.e.n. deoarece domnia lui a nemulţumit profund aristocraţia persană.

Abia după dispariţia acestuia şi-a început domnia Darius I! Potrivit lui Herodot, Otanes a fost onorat cu nunţi regale. Darius I s-a căsătorit cu fiica lui, Faedymia în timp ce Otanes s-a căsătorit cu o soră de-a lui Darius, care i-a dat naștere lui Amestris.

În anul 486 î.e.n., când Darius a murit, soția sa Amestris s-a căsătorit cu Xerxes. Herodot a descris-o pe Amestris ca fiind foarte crudă.

Content Protection by DMCA.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1

Urmariți-ne pe Twitter!

Publicitate

Publicitate

Video country music

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!