Istorie

Armata nemuritoare a lui Gingis Khan

0 86
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

A avut ambiţia de a cuceri întreaga lume, iar armata lui a mărşăluit până la periferia Europei. Nimic nu părea să poată opri armata cea mai redutabilă din timpul său…

Armata nemuritoare a lui Gingis Khan

Captura foto youtube

Gingis Khan a intrat în Istorie şi a devenit unul dintre cei mai mari cuceritori din toate timpurile, o adevărată legendă. Pentru soldaţii lui era Fiul Cerului, aproape un zeu în timp ce pentru adversarii lui, un cavaler al Apocalipsei.
În Polonia sec. XIII, o armată de polonezi şi de teutoni germani veniţi din Silesia s-a întâlnit pentru prima oară cu trupele mongole războinice ale lui Gingis. Toată Europa a început să tremure deoarece europenii nu au mai văzut niciodată un duşman atât de temut de la hunii lui Attila.
Pentru a-şi consolida puterea, Gingis Khan şi-a restructurat radical armata, dar fără a ţine cont de afiliaţiile tribale. Pe cei mai fideli luptători ai lui i-a plasat în fruntea a 1.000 de soldaţi, dându-le titlul de seniori de Mijloc.
Structura armatei lui era solidă, complexă şi drastică pentru mulţi, misterioasă. Gingis avea o gardă personală de 10.000 de soldaţi de elită, toţi fii sau rude ale unui frate sau aristocrat mogol, prin care îşi asigura supunerea familiilor lor. Cu această armată, spera să cucerească lumea.

Content Protection by DMCA.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner-300x150-Strega
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1

Urmariți-ne pe Twitter!

Video country music

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!