Binecuvântata Michelina Metelli a primit stigmatele în Ţara Sfântă

Binecuvântata Michelina Metelli a primit stigmatele în Ţara Sfântă

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
Binecuvântata Michelina Metelli a primit stigmatele în Ţara Sfântă
Michelina Metelli

Michelina Metelli s-a născut în 1300 în oraşul portuar Pesaro, situat pe malul Mării Adriatice la 150 km de Bologna, din Italia centrală, într-o familie de oameni bogaţi.

Prin căsătorie a intrat în familia nobilă Malatesta, la vârsta de 12 ani dar a devenit văduvă la numai 20 de ani!

A avut un stil de viață tumultos, plin de petreceri și lux. După moartea singurul ei fiu, a avut o viziune cu el în cer iar în urma acestei experienţe s-a decis să devină o pocăită franciscană.

A continuat să-şi dea toate lucrurile și bunurile și a fondat confreria Bunei Vestiri în scopul de a avea grijă de săraci, de a acorda asistenţă bolnavilor și de a îngroapa morții.

Inițial familia ei a crezut că a înnebunit și au închis-o. După eliberarea ei, a făcut un pelerinaj în Țara Sfântă ca penitență pentru păcatele sale. Se crede că a primit stigmatele în cursul acestei călătorii.

Pandolfo Malatesta al II-lea a atribuit mijlocirii Sfintei Michelina mântuirea lui într-un naufragiu, contribuind în mare măsură la dezvoltarea și difuzarea cultului său în întreaga regiune.

Michelina a murit în casa ei din Pesaro la 19 iunie 1356 din cauze naturale.

În 1733, Filippo Carlo Spada, episcop de Pesaro, a început procesul de beatificare a Michelinei Metelli și Papa Clement al XII-lea a confirmat cultul la 24 aprilie 1737.

Corpul ei este venerat în sanctuarul din Santa Maria delle Grazie (fosta biserică San Francesco), în Pesaro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *