Călător din Trecut?

Călător din Trecut?

5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

Este vorba de unul din cazurile cele mai misterioase de care s-a ocupat poliţia din New York. Întrebarea esenţială este: se poate călători în Timp şi în toate sensurile?

Într-o seară de iunie a anului 1950, un bărbat îmbrăcat într-un mod insolit a fost văzut la Times Square din New York. În acea perioadă căpitanul Hubert V. Rihm era însărcinat să cerceteze toate persoanele dispărute. Acum se află la pensie şi nu posedă toate informaţiile acestui caz căci nu mai are acces la dosarele poliţiei. Totuşi, îşi aminteşte detaliile esenţiale.

Bărbatul, părând să aibă 30 de ani, a fost văzut în mijlocul mulţimii care ieşea de la un teatru. Era aproximativ ora 23:15. Necunoscutul purta haine de un caracter demodat: o pălărie înaltă, o jachetă cu un rând de butoni pe spate, pantaloni colanţi cu carouri albe şi negre, fără pliu. Era încălţat în pantofi montaţi cu cataramă. Nimeni nu l-a văzut coborând în stradă. Martorii au declarat că l-au văzut imobil în mijlocul intersecţiei “observând cu un aer înspăimântat lumina semafoarelor ca şi cum nu mai văzuse niciodată aşa ceva înainte.”

În fine a părut să-şi dea seama de trafic şi a început să traverseze. Un agent de poliţie aflat la colţul străzii, l-a zărit, dar înainte de a-l ajunge, bărbatul s-a îndreptat spre trotuar fără să-i pese de maşini. Un taxi l-a lovit în plin şi el era deja mort când i s-a sărit în ajutor. A fost transportat la morgă, unde toate obiectele găsite asupra lui, au fost examinate cu grijă. El a notat: O monedă de bronz demonetizată, nota unei îngrijitoare din Lexington Avenue(!): “Pentru hrana şi găzduirea calului şi pentru mutarea unei maşini de pe locul său: 3 dolari”, 70 de dolari în bilete vechi, câteva cărţi de vizită purtând numele de Rudolf Fentz rezident în Fifth Avenue, o scrisoare adresată purtătorului şi purtând ştampila poştală de iunie 1876.

Călător din Trecut?
Times Square, New York, 1950

Pe niciunul din aceste obiecte nu se observa patina timpului şi nicio uzură datorată unei folosiri lungi. Primele cercetări au permis de a se stabili că adresa de pe strada a V-a corespundea unui magazin, însă nimeni nu a auzit de Rudolf Fentz, al cărui nume nu figura în anuarele telefonice. Un control al amprentelor sale digitale la arhiva din New York şi din Washington, nu a dat niciun rezultat.

Căpitanul Rihm şi-a continuat însă cercetările şi munca sa constantă a fost răsplătită, căci a găsit într-un anuar telefonic din 1939 un Rudolf Fentz junior cât şi adresa sa. S-a dus la aceasta şi a aflat că în acea perioadă omul pe care îl căuta avea 60 de ani şi lucra într-o bancă din apropiere. În 1940, a ieşit la pensie şi s-a mutat. La bancă, i s-a spus că Fentz junior a murit cinci ani mai târziu, în 1945, dar că soţia sa continua să trăiască în Florida.

Aceasta, a răspuns la o scrisoare de-a lui Rihm, scriindu-i că tatăl soţului său a dispărut misterios în primăvara anului 1876. De fapt, doamna Fentz senior nu iubea faptul că soţul său fuma în casă. De asemenea el avea obiceiul de a se plimba seara pentru a fuma o ţigară înainte de a se duce la culcare. Dar, într-o seară, nu a mai revenit. Familia sa a făcut cercetări lungi şi costisitoare care s-au soldat cu un eşec: nicio urmă a dispărutului.

Căpitanul Rihm a descoperit apoi o listă de persoane care au dispărut în 1876. Pe ea figura şi numele lui Rudolf Fentz. În momentul dispariţiei sale, acesta avea 29 de ani. Vârsta şi descrierea hainelor pe care le purta corespundeau exact cu cele ale victimei din Times Square.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *