Călători în timp

Călători în timp

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Oamenii au visat mereu să călătorească în timp şi să trăiască etern. De exemplu, celebrul romancier H.G.Wells şi-a imaginat, în 1895, o maşinărie de explorat prin timp şi tema a fost preluată apoi de mulţi scriitori de S.F.
Scriitorul american Ray Bradbury şi-a închipuit un erou care se putea deplasa de voie în trecut şi în viitor. Dar putem călători în realite în timp ? Unii spun că da !

Amenhotep al II-lea
Amenhotep al II-lea

Psihometrii au uneori capacitatea de a retrăi evenimentele trecutului. Mulţi medii, care au reuşit această performanţă, au ajutat la descoperiri istorice.
Domnişoara Beaumont, o englezoaică tânără, mai cunoscută sub numele de mediul Rosemary, a putut să retrăiască astfel timpul liber la curtea faraonului Amenhotep al II-lea, care a trăit cu 1.500 de ani î.e.n. Ea a descris costumele din acea epocă extrem de îndepărtată şi a dat o mulţime de amănunte foarte preţioase unui egiptolog foarte faimos, Howard Hulme.
Dar astfel de călătorii stanii li s-au întâmplat involuntar şi unor oameni normali, trecând dincolo de barierele timpului. Cel mai faimos caz este cel al două domnişoare englezoaice, Moberly şi Jourdain. Întâmplarea s-a petrecut în după-amiaza de 10 august 1901, în parcul de la Versailles. Ele doreau să viziteze Micul Trianon.
Brusc, femeile s-au aflat în faţa unei femei care desena şi purta o pălărie gri deschis şi a doi bărbaţi care purtau haine lungi şi pălării tricorn curioase. Un bărbat le-a spus să nu stea acolo, le-a arătat un drum şi cele două englezoaice au revenit ca prin farmec la realitate. Erau din nou nişte vizitatoare din secolul XX.
După ancheta care s-a făcut în urma acestui caz extraordinar, s-a confirmat că viziunea pe care au avut-o corespundea perfect cu starea în care se afla Micul Trianon în 1770. Cu siguranţă tânăra care picta era regina Maria-Antoinetta. De fapt, cele două englezoaice au călătorit în trecut.
Unele persoane au avut însă şansa de a călători în viitor, cum este cazul englezului M.P. Schiel. El a publicat în 1896 o carte în care povestea teroare pe care a răspândit-o în Europa o bandă de criminali monstruoşi, S.S.-iştii, care ucideau oamenii şi apoi le ardeau cadavrele.
Cu 14 ani înainte de scufundarea Titanicului, în 1898, scriitorul american Morgan Robertson a povestit despre catastrofa unui super tansatlantic numit Titan. Totul concorda în amănunte cu adevărata tragedie a Titanicului !
La 7 decembrie 1939, un locuitor din Indiana a fost dus la poliţie pentru că se distra scriind pe trotuare, această inscripţie indescifrabilă : Remember Pearl Harbor. Peste doi ani, a avut loc într-adevăr atacul japonez împotriva bazei de la Pearl Harbor din Pacific !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *