Magie

Gilles de Rais a făcut pact cu diavolul pentru a avea puteri magice

0 215
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
Gilles de Rais a făcut pact cu diavolul pentru a avea puteri magice

Gilles de Rais

La 16 și 17 octombrie 1440, preotul maluin Eustache Blanchet și Francesco Prelati, cleric toscan, au apărut în fața instanței ecleziastice.

Cei doi slujitori ai eroului francez Gilles de Montmorency-Laval (cunoscut adesea ca Gilles de Rais), care a luptat alături de Ioana d’Arc împotriva englezilor în timpul războiului de 100 de ani, au susținut că stăpânul lor a fost implicat în alchimie pentru a găsi piatra filozofală.

Pe lângă experimentele alchimice care au avut loc la castelul baronului, clericul Prelati susținea că a încercat să invoce demonii în prezența lui Gilles de Rais.

Clericul mai susținea, de asemenea, că a intervievat un duh rău într-o pajiște din apropiere de Josselin, nu departe de castelul baronului. Conform schemelor de interpretare ale judecătorilor, aceste declarații îl incriminau pe nobilul francez  pentru relația sa cu diavolul.

Deoarece invocațiile demonice aveau drept scop creșterea puterii și bogăției mareșalului, prin aceste „acte de nedescris” se amenința în mod direct puterea ducală, în plus față de ofensa serioasă faţă de Creator. Dar dincolo de aceste acte de neacceptat de către oamenii Bisericii din acel timp, exista al treilea, manifestat prin „atacurile împotriva naturii”, adică sodomia și crimele comise de Gilles de Rais.

În urma acestor acuzaţii extrem de grave, Gilles de Rais a fost condamnat la moarte prin spânzurare şi apoi ardere de către un tribunal pentru eretism şi evocarea demonilor care îi dădeau puteri magice, practicarea sodomiei cu copii de ambele sexe (numeroşi părinţi s-au plâns că le-au dispărut copiii, bănuind că fuseseră omorâţi de baron după ce le serviser (drept plăceri carnale).

Execuţia a avut loc la 26 octombrie 1440, la Biesse, în Franţa.

Content Protection by DMCA.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1

Urmariți-ne pe Twitter!

Publicitate

Publicitate

Video country music

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!