Dosarele crimei

John Wilkes Booth

0 31
5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

John Wilkes BoothJohn Wilkes Booth (10 mai 1838 – 26 aprilie 1865) era un actor de teatru american și simpatizant al Confederaților care l-a asasinat pe Abraham Lincoln, al 16-lea președinte al Statelor Unite, la teatrul Ford din Washington la 14 aprilie 1865. Lincoln, care a primit de la Booth un glonte în gât, murind a doua zi, a devenit primul președinte al SUA care a fost asasinat.

Booth a repurtat succesul în Maryland unde era actor de teatru și membrul unei familii de actori. Manifesta o nemulțumire profundă ca urmare a înfrângerii Sudiștilor, în războiul de Secesiune (1861-1865). S-a opus cu fermitate deciziei lui Lincoln de a estinde dreptul de vot la sclavii recent emancipați.

El a constituit un grup de conspiratori al cărui țel era de a-l ucide pe Abraham Lincoln și alte personalități, ca vice-președintele, Andrew Johnson, secretarul de Stat, William Seward și secretarul de Război, Edwin Stanton, într-o încercare disperată de a veni în ajutorul Sudiștilor. Deși armata Virginiei de Nord, condusă de generalul Lee, a capitulat 4 zile mai devreme, Booth credea că războiul nu s-a terminat în măsura în care armata generalului confederat Joseph Johnston înfrunta încă armata Uniunii, condusă de generalul Sherman. Din toți conspiratorii numai Booth și-a atins obiectivul.

După atentatul împotriva lui Lincoln, el a fugit pe cal către sudul Maryland-ului și s-a ascuns la o fermă din nordul Virginiei, unde a fost descoperit și ucis de soldații Uniunii două săptămâni mai târziu. Mai mulți conspiratori au fost judecați și spânzurați după acest episod.

Marian Deaconu

Content Protection by DMCA.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Urmariți-ne pe Twitter!

Publicitate

Publicitate

Video country music

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!