Limoux, lângă misteriosul Rennes le Château: comoara vizigoţilor este acolo?

Limoux, lângă misteriosul Rennes le Château: comoara vizigoţilor este acolo?

4.50 avg. rating (91% score) - 4 votes

Trei cercetători francezi au descoperit recent situl unde este îngropată comoara vizigoţilor.
Într-o duminică, iubitorii de ezoterism şi secrete, istorici şi curioşi de toate culorile au găsit pe internet un manifest semnat de Michel Vallet indicând printr-un devărat joc de piste, intrarea într-un labirint pentru a ajunge la faimoasa comoară obţinută după cucerirea şi prădarea Romei de către vizigoţii regelui Alaric I. O revelaţie născută dintr-o polemică.

Doi dintre protagoniştii descoperirii îl acuză pe al treilea că doreşte să publice o carte numai pentru prestigiul său. În timp ce toate cererile oficiale de explorare a sitului sunt în curs, a venit şi replica celui de-al treilea, care arată unde s-ar găsi locul comorii vizigoţilor. O ceartă care a făcut însă deliciul surferilor căutători de comori.

Limoux, lângă misteriosul Rennes le Château: comoara vizigoţilor este acolo?

Pe web, s-a dezvăluit apoi amplasarea descoperirii fantastice a celor trei noi Indiana Jones. Locul menţionat de către autorii descoperirii, respectiv Daffos Franck, Didier de Thury Vallet Héricart şi Michel ar fi fost indicat în mai multe picturi de Poussin şi în special pe calea Crucii, ca multe mesaje alunecoase recunoscute de iniţiaţi.

Ca şi în cazul de la Rennes-le-Château, unde Simon îl ajută pe Iisus să-şi poarte crucea, pusă la piciorul său în cavitatea în cauză. Locul nu poate fi dezvăluit aici, din motive de siguranţă.

Lectura specialiştilor, cu multe referiri la cărţi, abundă în acest sens. Comoara este acum pe cale de a fi descoperită. Cu toate că asta va fi totuşi destul de complicat şi cu multe pericole care îi pasc la orice pas pe căutătorii de comori care se vor aventura în interiorul pământului.

Cavitatea, sau mai degrabă calea care duce de la o fereastră în subsol, acum blocată, ajunge la opt metri mai jos într-un labirint, care poate da într-un coridor făcut din nişe unde ar zace celebrul cufăr plasat în mijlocul unei stânci naturale, cu siguranţă neatins din 1294, după cum cred descoperitorii.

Evident, proprietarul locurilor se declară foarte îngrijorat şi foarte speriat de a vedea debarcând o hoardă pe terenurile lui, fără milă, folosind probabil exploziv şi făcând săpături, defrişând pădurea. „Va fi o defilare permanentă…ca să nu mai vorbim de riscurile cu care se confruntă, când vor intra în tunel.”

Istoricii nu doresc deocamdată să vorbească în public, dar recunosc că ipoteza acestui sit poate fi corectă. Un nou Graal în măruntaiele pământului, nu departe de Rennes-le-Château, care ar trebui să-şi ofere în curând secretele, asta numai în cazul în care statul francez va permite căutările faimoasei comori a vizigoţilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *