Machu Picchu a fost descoperită cu 40 de ani înainte de a se şti oficial

Machu Picchu a fost descoperită cu 40 de ani înainte de a se şti oficial

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Până acum, se atribuia descoperirea oraşului inca Machu Picchu arheologului american Hiram Bingham care a ajuns primul, în 1911, la acest loc străbătând jungla amazoniană, în regiunea estică a Cordilierilor din Anzi. Munca meticuloasă a unui istoric explorator infirmă astăzi această afirmaţie pentru că documentele mărturisesc despre faptul că în 1860, un prospector de mină german pe nume Augusto R. Burns a fost cel care a pus pentru prima oară piciorul în cetate.

Proprietar al unui joagăr, a obţinut permisiunea de a accede în regiunea Machu Picchu pentru a efectua acolo lucrări de tăiat de lemne. O cercetare minuţioasă a permis de a se pune mâna pe înscrisurile personale ale acestuia care a fost şi explorator al unui loc sacru pentru o perioadă de patru ani.

Trei hărţi geografice atestă parcursul acestui muncitor forestier în regiunea inospitalieră. Menţiunea vederii construcţiilor importante cât şi a structurilor îngropate sub pământ zărite în regiunile despădurite îl fac pe acest cercetător drept descoperitorul oraşului antic Machu Picchu.

Autorul acestor texte nota că aparenta bogăţie a locurilor îl lăsa să creadă în prezenţa de elemente de valoare în interiorul acestor ruine.

Foto de Martin St-Amant - Wikipedia - CC-BY-SA-3.0
Foto de Martin St-Amant – Wikipedia – CC-BY-SA-3.0

Bingham se îndoia însă de legitimitatea titlului de primul descoperitor al acestui oraş sacru care i s-a atribuit. Onest, el a invocat faptul că un anume prospector minier din această regiune ar fi explorat oraşul Machu Picchu într-o epocă anterioară, cu câteva decenii înaintea lui.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *