Marea dezbatere privind craniile necunoscute

Marea dezbatere privind craniile necunoscute

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

În lume, au fost descoperite des cranii asemănătoare din punct de vedere fizic craniilor umane. De ce și cum de există asemenea cranii? Este vorba de anomalii medicale sau de tradiții culturale antice? Sunt principalele explicații avansate de oamenii de știință.

Strămoșii noștri au venerat întotdeauna craniile. Cercetările ADN privind craniile ar trebui să aducă lumină în ceea ce privește evoluția omenirii de-a lungul timpului.

Marea dezbatere privind craniile necunoscuteUnele legende din America Centrală, povestesc că vizitatorii sin spațiu au venit pentru a le vedea pe femei. Copiii născuți dintr-o asemenea minune erau considerați ca o binecuvântare și recunoscuți de comunitate. Aceste legende se găsesc în toată America de Sud și ele permit de a se explica unele anomalii ale naturii. Printre explicațiile medicale propuse se găsește sindromul Cronzon și Apert (apariție de apă în creier).

Există deasemenea un craniu uman cu coarne descoperit în Franța între 1920 și 1940. Analizele cu rază X su arătat fără nici o îndoială că acest craniu era făcut dintr-o singură și aceeași piesă și că nu era o contrafacere. În absența unei explicații științifice care să lămurească existența craniului, unii cercetători au început să se întrebe dacă acest craniu nu era rezultatul unui hibrid excepțional între două specii… De altfel, este singura explicație posibilă căci, analiza ADN-ului nu a permis de a se identifica acest craniu cu nici o specie animală cunoscută.

Formele anormale ale multor cranii sunt atribuite unor practici antice, cum ar fi remodelarea deliberată a creniului. În jurul capului era legată o chingă din pielea copiilor în scopul de a aplatiza sau alungi craniul. Se crede că acest ritual era practicat în Egipt, în America de Sud și în Africa pentru a sublinia un anume statut social. Dar rămâne totuși o enigmă, căci astfel nu se putea însă modifica volumul său global și maxilarele lor (au fost descoperite sute) sunt mult mai mari și grele decât maxilarele indigenilor peruvieni sau egipteni care au practicat acest ritual.

S-a remarcat faptul că forma coafurilor faraonilor din Egipt luau forma acestor cranii “oblice”. Akhenaton și soția sa, Nefertiti aveau cranii excepțional de mari și ovale! Există încă multe întrebări fără răspuns care contribuie la misterul originilor omenirii. Se pare că oamenii de știință tradiționaliști optează cel mai frecvent pentru zidul tăcerii în fața acestor obiecte stranii, pe care nu le înțelegem.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *