Istorie, Turism

Medinet Habou

0 13
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Medinet Habu (Medinet Habu, Tjamet, Djamet, Djeme Djemi) este un oraș din apropiere de Teba în Egipt, pe malul vestic al Nilului, vizavi de oraș modernul Luxor și de templul său antic dedicat lui Amon-Min.

Foto de Steve F.E. Cameron, sursă Wikipedia.

 

Astăzi, acest sit arheologic este cel mai bine cunoscut datorită templului construit sub domnia faraonului Ramses al III-lea în apropierea unui templu al lui Amun din Djemé, cunoscut astăzi ca templu mic. De altfel, acest templu a dat și umele siteului de la Medinet Habou.

În plus față de aceste două temple, pe sit se mai găsesc: palatul regal, un lac sacru și un nilometru lângă templul lui Amon, templul lui Aÿ al II-lea (al 12- lea faraon din dinastia a 18 a a Noului Imperiu al Egiptului) și Horemheb (ultimul faraon din dinastia a 18 a), mormintele și capelele adoratorilor divini ai lui Amon: Amunirdis I (din dinastia a 15 a), Shepenupet al II-a (fiica regelui kușit din regatul Napata, Piye) și Nitocris I (sau Șepenupet a III a din dinastia a 17 a, fiica regelui din Sais, Psammetiq I).

Content Protection by DMCA.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Urmariți-ne pe Twitter!

Publicitate

Publicitate

Video country music

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!