Miliția “The harts”, legendă sau poveste adevărată?

Miliția “The harts”, legendă sau poveste adevărată?

5.00 avg. rating (99% score) - 4 votes

După “bătălia” de la Fort Tyler (Georgia) de la 16 aprilie 1865, coloana colonelului Oscar La Grange a mers spre direcția orașului cel mai apropiat care, coincidența amuzantă se numea: La Grange! Federalii au ajuns în fine după amiază de luni 17 și s-au găsit brusc în fața unui număr foarte mare de cetățeni înarmați, aparent deciși de a apăra orașul lor. Printre acești oameni, se găseau mai ales femei! Aproape de 40 de tinere aparținâd unei companii de miliție locală, numită “The Nancy Harts”.

Miliția “The harts”, legendă sau poveste adevărată

Situația încordată a început să se detensioneze atunci când unul dintre confederații prizonieri, maiorul Parham, l-a prezentat colonelului yankeu pe căpitanul miliției, doamna Nancy Hill Morgan. Aceasta l-a informat pe colonelul federat că ea și “trupele” sale erau determinate de a apăra orașul cu orice preț. I s-a făcut însă promisiunea ca nicio casă nu va fi jefuită și nicio persoană din oraș nu va fi molestată. El a mai spus: “Cred că cele din Nancy Harts își vor folosi mai eficace ochii contra soldaților federali decât puștile lor vechi”.

Imediat miliția a abandonat “formația militară” și orașul s-a predat fără lupta trupelor Uniunii. Una dintre membrele miliției “The Harts” l-a invitat pe colonelul nordist la cină și chestiunea s-a terminat printr-o mare seară la care au participat chiar anumiți ofițeri sudiști capturați și eliberați pe cuvânt de onoare pentru această ocazie!

Cu toate astea, o parte din soldații Uniunii au distrus tot ceea ce orașul dorea să fabrice și au jefuit o mare parte din magazine! A doua zi, nordiștii au părăsit La Grange.

Așa s-a terminat războiul civil pentru miliția “The Nancy Harts”.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *