Mumia lui Ta-Hathor ascunde secrete

Mumia lui Ta-Hathor ascunde secrete

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Un CT-scan a arătat că craniul unei mumii egiptene, la Colchester, a fost ambalat cu oase stranii. Analiza mumiei lui Ta-Hathor, veche de 2.500 de ani a relevat, de asemenea, un pachet curios între coapsele ei, considerate ca fiind resturile organelor sale.

Mumia lui Ta-Hathor ascunde secreteAnaliza a fost efectuată înainte de expunerea lui Ta-Hathor într-o nouă galerie egipteană de la Ipswich Museum. Se pare că ea era într-o stare de sănătate foarte bună, fără defecte osoase. A murit din cauze naturale, la vârsta de aproximativ 25 de ani (în acea perioadă, speranţa de viaţă era de 30 de ani).

Inima lui Ta-Hathor a fost înlocuită în corpul său:  o etapă crucială pentru călătoria ei spre Dincolo. Totuşi, oasele misterioase din craniul ei i-au interesat cel mai mult pe experţi, cum ar fi conservatoarea în arheologie Caroline McDonald, de la muzeele din Colchester şi Ipswich.

Ea a declarat: „Se pare că cavitatea craniului a fost învelită cu o cârpă. Există fragmente de os pe care nu le putem explica actual şi sperăm că experţii vor fi în măsură de a dezvălui acest secret special. La începutul istoriei egiptene, organele erau plasate în recipiente separate numite canope, dar mai târziu, au fost pur şi simplu ambalate şi puse în corp”.

În timpul mumificării, a fost scos de asemenea creierul lui Ta-Hathor. De fapt, toate organele erau scoase din corp, cu excepţia inimii, care trebuia pusă în balanţă cu „pana adevărului”, conform Cărţii Morţilor, cel mai vechi text funerar din Egiptul antic.

În cazul în care inima era de o greutate inferioară penei, defunctul putea să-şi continue călătoria. În caz contrar, era mâncat de un zeu cu capul de crocodil înspăimântător numit Ammout.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *