O pană misterioasă la Aosta

O pană misterioasă la Aosta

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

O pană misterioasă a paralizat la 12 februarie 2004 toate telecomandele electrice ale maşinilor, garajelor şi porţilor din zona de nord-est a oraşului Aosta, în nord-vestul Italiei şi ştiinţa pare neputincioasă în faţa acestui fenomen. A fost sesizată Agenţia regională pentru protecţia mediului (ARPA), dar a recunoscut că nu a înţeles ce s-a întâmplat.
“Locuitorii au semnalat ceva anormal. Trebuie să facem verificările necesare pentru a înţelege fondul problemei”, a explicat presei unul dintre responsabili, Giovani Agnesod.

sursa foto Wikipedia

sursa foto WikipediaAnalizele efectuate asupra câmpurilor electromagnetice nu au semnalat anomalii şi sistemele de alarme ale locuinţelor s-au dovedit a fi în stare perfectă de funcţionare. Dar fenomenul prezintă unele analogii cu un alt mister din peninsulă, cel de la Canneto, un cartier dintr-o comună apropiată de Messina în Sicilia.
De peste un an, locuitorii de aici aflaţi între mare şi o cale ferată au semnalat începuturi de foc în circuitele lor electrice, alarme care se declanşează subit, baterii de telefoane mobile care se descarcă instantaneu etc.
O multitudine de experţi în căi ferate, telecomunicaţii, companii de distribuţie de electricitate, vulcanologi şi chiar un eminent om de ştiinţă, profesorul Giuseppe Maschio, specialist în câmpuri electromagnetice la Universitatea din Messina, au încercat să elucideze misterul din această localitate, dar fără succes.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *