O piramidă de acum 150.000 de ani în China

O piramidă de acum 150.000 de ani în China

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Când şi cine ar fi putut construi în urmă cu peste 150.000 de ani astfel de structură complexă ca cea de la Baigong, când omul preistoric abia stăpânea focul?

Ţevile şi piramida de la Baigong reperezintă unul dintre misterele cele mai incredibile ale lumii antice. Ele au fost găsite în interiorul piramidei foarte erodate pe vârful muntelui Baigong în provincia Qinghai din nord-vestul Chinei.
Piramida prăbușită a avut odată intrări triunghiulare pe trei laturi, dar cu timpul, două dintre ele s-au prăbușit iar în prezent sunt inaccesibile pentru cercetători. Cea care a supraviețuit permite să se aventureze mai departe în munți. Solul era decorat cu piese de fier și pietre neobişnuite, ceea ce demonstrează faptul că anterior acest loc era plin de viață.
Singura peșteră care poate fi cercetată dezvăluie o rețea complexă de țevi din metal, dintre care multe sunt de 45 de centimetri în diametru, iar unele sunt de mărimea unor scobitori! O duzină de conducte traversează muntele și conduc către o locație necunoscută.

pyramide-chine-300x226Arheologii care au vizitat site-ul de la Baigong au sugerat că rețeaua de conducte ar fi putut alimenta cândva piramida cu apă. Teoria lor pare a fi susținută de multitudinea de conducte din fier găsite pe plajele din lacul din apropiere Toson. Acestea sunt, de asemenea, disponibile într-o gamă de diferite lungimi și diametre, unele apărând chiar la suprafața apei, în timp ce altele sunt ascunse în apa sărată a lacului la o adâncime de 260 de metri.
Primii oameni de ştinţă care au cercetat piramida şi ţevile susţin că acestea din urmă sunt compuse din 92% minerale şi metale comune şi 8 % din materiale necunoscute. Mai multe analize au arătat că ţevile conţin plante organice şi inele de copac chiar microscopice, de unde şi ideea că ar fi de fapt copaci fosilizaţi, ţevile ruginite fiind rezultatul rădăcinilor de copaci care au suferit procesele de pedogeneză (procesul care transformă soluri) şi de diagenesis (transformarea solului în rocă). Fenomenul metalic este oare o creaţie a naturii?

 

tevi
Intrigat de aceste artefacte din alt timp, Institutul de Geologie din Beijing a analizat țevile de la Baigong folosind o tehnică numită termoluminescenţă. Această metodă determină când au fost expuse conductele la temperaturi ridicate. Analizele au arătat că țevile au fost concepute în urmă cu 150.000 ani!
Oamenilor de ştiinţă le vine greu să explice această descoperire uimitoare. Prezența umană în regiune datează de 30.000 de ani, dar a fost compusă în principal din triburile nomade. Ori ar fi fost imposibil pentru o societate primitivă să lase în urmă o astfel de structură sofisticată, demnă de timpurile noastre.
O legendă locală spune că la Baigong se afla în vremurile îndepărtate un fel de laborator extraterestru! Iar o teorie lansează ideea că aici s-ar fi aflat de fapt o antenă de satelit.
Mediul total inospitalier în care se găseşte acet sit misterios atrage extrem de rar vizitatori. Uneori, nomazii se aventurează în aceste locuri stranii, care ascund un mare secret din istoria planetei noastre.
Lacul din apropierea piramidei este sărat. De ce ar fi avut nevoie constructorii misterioasei structuri de ea? Un răspuns potențial este electroliza. Când un curent electric trece prin apa de mare, se descompune apa în hidrogen și oxigen. Astfel de produse sunt necesare pentru orice navă de explorare a unei civilizații, care nu trebuie să fie neapărat umană.

https://www.youtube.com/watch?v=rsDEYqjHRcc

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *