Prima mărturie scrisă despre OZN-uri

Prima mărturie scrisă despre OZN-uri

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Una din primele scrieri care raportează o observaţie de OZN (eventual o escadrilă de farfurii zburătoare) se găseşte într-un papirus egiptean, în analele lui Tutmosis al III-lea (care a domnit aproximativ între 1504-1450 î.e.n.):
« În anul 22, în a treia lună de iarnă, la al şaselea ceas al zilei… scribii din Casa Vieţii au observant un cerc de foc traversând cerul. Nu avea cap, respiraţia sa emitea un miros neplăcut. Corpul său era lung de o prăjină, larg de o prăjină. Nu avea voce. Văzând aceasta, inima lor s-a tulburat încât le venea să se arunce pe burtă… S-au dus la Faraon…pentru a-i raporta evenimentul. Majestatea sa a ordonat revizuirea a tot ceea ce este scris în rolele de papirus din Casa Vieţii.

egypte
Câteva zile mai târziu, aceste lucruri au devenit încă şi mai numeroase în cer. Străluceau pe firmament mai mult decât Soarele şi se întindeau până la limitele celor patru piloni ai cerului…Puternică era poziţia cercurilor de foc…În cercul armatei sale, Faraonul le observa..Era după cină. Apoi ele au crescut mai mult în direcţia sudului…faraonul a ars tămâie pentru a potoli…Apoi a ordonat de a se scrie ceea ce s-a întâmplat în analele Casei Vieţii…în scopul de a ne aminti pentru totdeauna. »

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *