Arheologie

Structuri enigmatice din Neolitic descoperite la Marea Baltică

0 37
5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Un complex din piatră datând din Neolitic a fost descoperit de curând pe complex din piatră care se găseşte de pe lacul Pielinen în regiunea Carelia de Nord, în Finlanda Orientală. Până acum, nu au fost descoperite situri similare în regiunea Ostrobotnia.

Axa complexului descoperit de arheologi este aliniată pe răsăritul soarelui solstiţiului de iarnă şi pe cea a apusului de soarelui din solstiţiul de vară, o concepţie pe care o regăsim la templul din Karnak în Egipt şi la cel din Stonehenge în Marea Britanie.

Structuri enigmatice din Neolitic descoperite la Marea Baltică

În tradiţia din regiunea finlandeză Ostrobotnia, asemenea structuri, în general circulare sau dreptunghiulare, se numesc jatinkirkot, adică “bisericile giganţilor” şi datează de aproximativ 300-1800 î.e.n.

Nu se cunoaşte funcţia acestor construcţii, dar specialiştii cred că ele aveau totuşi o funcţie religioasă. Exactitatea astronomică îi determină să creadă că acest gen de complexe avaeau şi o funcţie agricolă, pentru observarea cât mai precisă a sezoanelor.

Oamenii de ştiinţă finladezi consideră că structurile descoperite recent în apropiere de Marea Baltică ar fi fost construite de vânătorii de foci, abundente probabil în acele timpuri în regiune în epoca Pietrei.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un comentariu

Urmariți-ne pe Twitter!

Publicitate

Publicitate

Video country music

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!