Tatzelwurm

Tatzelwurm

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

TatzelwurmTatzelwurm înseamnă în limba germană “vierme cu picioare” şi face referire la un animal ipotetic semnalat de-a lungul Alpilor elveţieni, austrieci şi germani.

Cei care l-au observat îl descriu ca un fel de şopârlă groasă şi lungă de 60 de centimetri – 1 metru. Aceasta ar avea patru picioare sau numai cele două anterioare. Unii martori au declarat că ar fi lipsită de picioare! Este o fiinţă agresivă care pe timpul iernii are obiceiul de a se adăposti în fânul din grajdurile oamenilor pentru a hiberna.

Unii martori s-au pomenit cu el sărindu-le în faţă! Se pare că acest animal mare care se găseşte în inima Europei ar putea trăi de obicei în grote. A fost văzut în valea Aosta ieşind dintr-un loc de unde ţâşneşte un izvor, în fiecare primăvară, probabil după o lungă hibernare.

Este văzut destul de rar şi oamenii îl compară cu o salamanadră mare. În Savoia, acest animal este cunoscut sub numele de gangrenă. Adesea, el este descris ca având un cap de pisică sub diferite variante.

În 1934, un elveţian pe nume Balkin a făcut o fotografie în timp ce se plimba a ceea ce el a crezut că este un vechi trunchi de copac, numai că deodată acesta a început să se mişte apoi a luat-o la fugă.

Tatzelwurm

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *