Templierii şi chivotul

Templierii şi chivotul

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Istoria Templierilor începe în 1118 atunci când nouă cavaleri francezi se prezintă în faţa regelui Ierusalimului Balduin al II lea. Ei îşi oferă serviciile pentru a proteja pelerinii care se îndreptau spre oraşul Sfânt. Regele i-a primit cu curtoazie şi le-a oferit o aripă din palatul său pe amplasamentul vechiului templu al lui Solomon. Cavalierii s-au considerat ca soldaţii lui Christos. Şi astfel a început legenda ordinului templului care se va pierde până în 1314.

Pictura de J.Robert-Fleury, 1840, sursa Wikipedia.

Trebuie însă spus că aceşti nouă cavaleri au ajuns la Ierusalim într-un mod straniu. Nu erau nici cruciaţi nici pelerini. S-au prezentat pur şi simplu ca independenţi! Totuşi, ei au făcut obiectul unei atenţii speciale din partea regelui şi totul ne îndeamnă să credem că prima lor misiune ascundea de fapt alta, iar aceasta are un raport cu templul lui Solomon. Căci în acest loc se găseşte unul dintre cele mai mari enigme ale omenirii care este căutată pretutindeni în lume: este chivotul şi tăbliţele legii.

Pentru Moise, coborât de pe muntele Sinai, tăbliţele dezvăluiau ecuaţia universului şi ele sunt criptate prin intermediul unui sistem numeral care va fi numit mai târziu Kabbala. Ori Moise venea din Egipt şi toată ştiinţa sa era concentrată în templu. O mare întrebare se pune deci: în timpul cruciadelor, arca se afla încă în subteranele templului lui Solomon? Se ştie că chivotul a stat acolo dar nu se mai ştie ce s-a întâmplat cu ea după anul 587 î.e.n., când Nabucodonosor a cucerit Ierusalimul. Este sigur că chivotul a fost ascuns şi dacă templierii au dat peste această ascunzătoare, este foarte posibil ca el să fi fost descoperit la ordinul lor şi să-l fi dus în Occident.

Moartea regelui Balduin I , gravura deGustave Doré, Wikipedia.

În 1307, când ordinul Templierilor este condamnat pe rug de Filip cel Frumos, o comoară imensă dispare fără urmă. Cavalerii sunt acuzaţi de a fi împrumutat banii regelui şi li se confiscă toate bunurile. Dar în ciuda tuturor eforturilor regelui, numai o infimă parte din tezaurul lor este descoperit, şi cel mai important dintre toate, Graalul rămâne de negăsit. Chivotul, Graalul care a primit sângele lui Christos, era cel mai mare tezaur deţinut de templieri.

Nicolas Poussin, Delacroix, Da Vinci şi alţii care aparţineau unor societăţi secrete deţineau secretul Templierilor şi adorau soarele care răsare.

                                                                                                             Marian Deaconu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *