Bronzurile din Benin reprezintă un set de mai mult de o mie de plăci de alamă de la Palatul Regal al Regatului Benin,
Categorie: Cultura
Biblioteca lui Hadrian
Biblioteca lui Hadrian era o bibliotecă vastă aflată pe agora romană a vechii Atene. Îi datorează numele principalului său donator: împăratul roman Hadrian,
Tadeusz Ajdukiewicz, pictorul curții regelui Carol I
S-a născut în 1852 la Wieliczka, un orășel situat la 14 km de Cracovia, în Polonia. Încă din secolul XIII,
Sarcofagul mirilor, o minune etruscă
Sarcofagul mirilor este numele dat urnelor de înmormântare etrusce monumentale din teracotă (inițial policromă), reprezentând doi soți alungiți împreună în
Arta zapotecă
Arta zapotecă, care s-a dezvoltat în partea de sud a Mexicului, este influențată de civilizația olmecă și a fost exprimată în principal în capitala acestui popor, Monte Alban, fondat de poporul olmec.
Venus Victrix, statuia remarcabilă care onorează frumusețea Paulinei Borghese Bonaparte
Comandată de Camillo Borghese, al doilea soț al prințesei Paulinei Bonaparte, sora lui Napoleon, statuia intitulată Venus Victrix (Venus Borghese)
Codex Argenteus
Codex Argenteus este o evanghelie de lux a secolului al VI-lea scrisă în limba gotică. Au fost găsite 188 de
Gérard Audran, gravorul lui Ludovic al XIV-lea
Gravorul și desenatorul francez Gérard Audran (sau Girard) s-a născut la Lyon la 2 august 1640.
Pietà
Pietà este o capodoperă semnată de Michelangelo Bunarroti. Statuia de marmură se găsește la Basilica Basilica Sfântul Petru din Roma, care reprezentând tema biblică a „Feciaorei Maria îndurerată“
Epifania
Epifania este un desen cu piatră neagră realizat de Michelangelo pe care l-a desenat la Roma în jurul anilor 1550-1553. Măsoară 2,32 metri până la 1,65 metri și constă din 26 coli de hârtie.
Portretul lui Bia de Medici
Multă vreme a fost expus în Tribuna ofițerilor din Florența, o galerie celebră a colecției Medici înființată în 1580, unde au fost expuse de-a lungul timpului cele mai importante sculpturi antice, medalii și tablouri din Renaștere.
Moise de Michelangelo
Statuia din marmură a lui Moise de Michelangelo Buonarroti, executată în jurul anului 1513-1515, care face parte integrată din proiectul inițial al mormântului lui Iulius al II-lea din Bazilica Sf. Petru din Roma, se găsește în cadrul bazilicii San Pietro in Vincoli (Sfântul Petru în lanțuri), în apropiere de Colloseum, dar în partea de sus.
Paula Tudor, o pictoriţă care uimeşte mereu şi sensibilizează
Recent, galeriile Orizont din Capitală au găzduit expoziţia de pictură a prestigioasei pictoriţe Paula Tudor, membră de frunte a Uniunii
Statuia ecvestră a împăratului Marc Aureliu
Statuia ecvestră antică a lui Marc Aureliu este conservată în Muzeul Capitolin din Roma. O copie a fost însă instalată în piața Capitolului în aer liber. Aceasta este probabil cea mai faimoasă statuie ecvestră, dar și cea mai veche, singura din Roma antică care a supraviețuit până la noi.
Cultura în Egipt
Cultura Egiptului este fructul a peste 5000 de ani de istorie. Situată la intersecţia dintre Africa, Europa şi Asia, ea