Indianca vrăjitoare care intra în visele oamenilor şi-i omora

Indianca vrăjitoare care intra în visele oamenilor şi-i omora

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

La începutul anului 1874, o indiancă care trăia în munții din statul Nevada (în sud-vestul Statelor Unite) a fost omorâtă cu pietre în mod public. Era acuzată de faptul că practica vrăjitoria şi că se servise de aceasta pentru a comite crime.

 

Lucrare de Karl Bodmer, Wikipedia.
Lucrare de Karl Bodmer, Wikipedia.

 
În acea perioadă s-a interesat de acest caz publicaţia New York Herald. Această femeie în vârstă era capabilă de a intra în visele victimelor sale înainte de a le ucide în modurile cele mai cumplite. La scurt timp după ce a fost prinsă de către cetățenii înfuriați, vrăjitoarea a fost omorât cu pietre și corpul său, lipsit de viață, a fost lăsat să putrezească în aer liber.
Vrăjitoarea indiancă se numea Az-Sup-Pee-Wy-Ah-Pah și era acuzată de a fi provocat moartea multor rude de-ale sale prin vrăji și blesteme. Nimeni nu putea visa fără ca ea să nu fi fost prezentă în visul acelei persoane, iar victimele ei se îmbolnăveau şi puţin mai târziu chiar mureau. Propriul său fiu a murit după ce a avut un asemenea vis!
Mai mult, nepoata unui războinic faimos din tribul său a murit din cauza vrăjilor sale sale, iar bătrâna ar fi pierit în mâinile unui războinic, dacă n-ar fi reuşit să fugă.
Un alt indian a murit în lacul Pyramide din cauza influenței sale fatale. Şi de data asta, vrăjitoarea a găsit o modalitate de a se sustrage de urmărirea războinicilor excitaţi care doreau să o ucidă.
Cazul ei a fost adus în fața Marelui Consiliu al văii Pina-Nut, care a condamnat-o la moarte. Un detașament, asemeni unui pluton de execuţie, a dus la îndeplinire sentinţa. Oamenii erau înarmați cu pietre. La primul șoc, ea a cedat, sub ochii îngroziţi ai soţului său. Corpul vrăjitoarei indience a fost lăsat pe pământ, fără a fi îngropat. Lumea din tribul său a răsuflat uşurată…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *