Bătălia pentru Tel Abyad

Bătălia pentru Tel Abyad

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

harta

Forţele kurde au înaintat vertiginos şi se află în plină ofensivă, la câteva mile de fortăreţele grupării teroriste ISIS, Liwa 93, la sud-vest de Ain Issa, în drum spre capitala Raqqa.

teroristi
https://www.youtube.com/watch?v=AXvRAiSTeBM

De la Est la Vest, forţele kurde de la Kobani şi Sari Kani sunt pe punctul de a se întâlni şi uni la Cizir Canon şi Rojava şi de a tăia astfel drumul jihadiştilor spre Turcia.
https://www.youtube.com/watch?v=Z_APBH4kXjU#t=17
Raqqa este sediul puterii teroriştilor din Statul Islamic în Siria. Forţele kurde sunt singurele care au reuşit să le ţină piept cu succes acestor jihadişti pe care acum îi încolţesc pas cu pas, cum s-a întâmplat recent la Tel Abyad, lângă frontiera cu Turcia, unde i-a nimicit.
https://www.youtube.com/watch?v=acsrbCDHxec

Mii de oameni au fugit din Ain Issa spre Raqqa, alţii spre Turcia, în ultimele două zile. Dar avansarea impetuoasă a kurzilor care ăi spulberă pe terorişti acolo unde se întâlnesc îngrijorează, pe de altă parte guvernul de la Ankara, care vede în ascensiunea kurzilor un alt pericol prin creşterea autonomiei teritoriului dependent de ei şi pretenţia de a forma Kurdistanul în viitor.

 

refugiati
https://www.youtube.com/watch?v=UAzRWSwAuGI

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *