Kate Winslet

Kate Winslet

4.67 avg. rating (94% score) - 3 votes

Kate Winslet s-a născut într-o familie de patru copii, la 5 octombrie 1975 la Reading, în Marea Britanie. Tatăl său, cât şi cele două surori ale sale, Anna şi Beth, bunicii săi şi şi alţi unchi şi verişoare, aparţin lumii teatrului ceea ce lasă să planeze îndoiala asupra dorinţelor lui Kate de a urma calea actoriei. Ea a afirmat că a avut o revelaţie la vârsta de 5 ani pe când juca rolul fecioarei Maria într-o piesă la şcoala sa. Cum însă nu avea nicio problemă asupra vocaţiei sale, la 11 ani a intrat la Redroofs Theater School, pentru a începe formarea sa ca actriţă. A învăţat să joace, dar în mod egal să cânte şi să danseze.

Şi-a început cariera la 13 ani într-un spot publicitar pentru o marcă de cereale. A mai activat în acest domeniu şi apoi şi-a făcut debutul în teatru, la Londra. Televiziunea a remarcat-o repede şi i-a deschis porţile. Kate a jucat în numeroase seriale printre care Dark season în 1991 şi Get Back în 1992.

Kate Winslet
Kate Winslet, Sursă foto: Wikipedia

Primul său rol în cinematografie i-a fost oferit de Peter Jackson în 1994. În Creaturi celeste ea a jucat rolul unei tinere de bună familie, uşor isterică, care trăieşte o mare poveste amoroasă cu una dintre prietenele sale de clasă. Ele sunt atât de apropiate una de alta încât relaţia lor nelinişteşte anturajul care încearcă de a le despărţi. Aceste două creaturi celeste, care nu mai trăiesc deja în aceeaşi lume cu alţii, cred că nimeni nu le va putea despărţi. Filmul a fost primit foarte bine de critică şi a făcut ca Kate Winslet să fie cunoscută mondial. A fost reperată de un agent american care i-a propus de a lucra la Hollywood.

Şi-a început cariera americană în 1995, într-o producţie Disney, A Kid in Kings Arthur Court, care nu a avut succes. Dar Kate nu s-a lăsat descurajată şi în acelaşi an a jucat alături de Hugh Grant şi Emma Thompson în Motiv şi sentiment. Fimul a avut succes şi talentul lui Kate a fost recunoscut de public şi critică. A fost nominalizată la Oscar şi la Golden Globes pentru cel mai bun rol secundar feminin.

În 1996, o regăsim pe afişul a două filme: transformată în mamă curajoasă, în Jude şi jucând rolul Ofeliei în Hamlet de Kenneth Branagh.

În 1997, Kate a triumfat alături de Leonardo DiCaprio în foarte frumosul film Titanic de James Cameron. Ea a interpretat rolul lui Rose, o tânără din înalta societate care se pregătea să se căsătorească cu un moştenitor bogat, o căsătorie de altfel aranjată. Sufocată de lumea în care trăia, în convenţiile sale şi cu crizele acesteia, se simţea neputincioasă şi prizonieră. Graţie unui tânăr sărac emigrant, Jack, ea va reuşi să dea un sens vieţii sale şi va întoarce spatele trecutului.

După acest succes colosal, Kate Winslet îşi va continua cariera. În 1998 a jucat în Marrakech Express, iar peste un an în Holy smoke alături de Harvey Keitel.

În pelicula Quills, Marchizul de Sade, ea a dat replica lui Geoffrey Rush şi Joaquin Phoenix. Un an mai târziu va apărea în Isis. Acest rol îi va permite o nominalizare la Oscar pentru cel mai bun rol secundar feminin.

În viaţa particulară, la 29 noiembrie 1998, ea s-a căsătorit discret cu Jim Threatpleton, un regizor-secund, pe care l-a întâlnit în timpul turnărilor la Marrakeck Express. Cuplul are o fetiţă, Mia, dar în scurt timp cei doi vor divorţa.

Kate a trăit apoi mai multe luni cu regizorul Sam Mendes. În fine, cei doi s-au căsătorit în timpul vacanţei în Antile. Numai Mia şi trei prieteni au participat la ceremonie. Recent, actriţa a fost răsplătită cu un premiu Oscar.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *