Rachiul (rakia sau rakija) este obţinut prin distilarea sucului de fructe fermentate. Băutura este foarte populară în Bulgaria şi în
Categorie: Bucatarie
Kiopoolu sau pastă de ardei şi vinete
Ingrediente O vânătă de 70 grame 2 ardei verzi mijlocii decojiţi 1 roşie medie decojită şi seminţe fin tocate 4
Ghapama
Ghapama este o tocană de dovleac pregătită de armeni, de multe ori în timpul sezonului de vacanţă. Aceasta se prepară
Bucătăria în Evul Mediu
Alimentaţia în Evul Mediu era un semn al prosperităţii sau al sărăciei. Astfel, clasa bogată consuma multă carne, platouri bogate
Funge
Funge sau pirão, este un fel de mâncare tradițională din Angola făcută din făină de manioc, orez sau porumb. Numele
Injera
Injera este un fel de clătită mare care se prepară în bucătăria etiopiană, dar se regăseşte de asemenea în cele
Salată Şopska
Numele său provine de la „Şops”, numele dat bulgarilor care locuiau în regiunea Sofia. Ea are, de asemenea, trei culori
Tort pentru ocazii speciale
Tortul este pentru 12 persoane! Ingrediente: Pentru biscuit: 175 gr. unt, 2 iaurturi naturale, 3 ouă bio, 100 gr. ciocolată
Tartă cu cireșe negre întregi din Ţara Bascilor
(Pentru 6 prăjituri mici) Pentru aluat: 100 gr. unt moale, 80 gr. zahăr, puţină sare, 2 gălbenuşuri de ou, 150
Bucătăria grecească
Bucătăria grecească este una de tip mediteraneean. Grecii din sec. VII î.e.n. aveau un comportament alimentar frugal bazat pe consumul
Bucătăria turcească
Bucătăria turcească beneficiază de moştenirea otomană şi se află la intersecţia aromelor asiatice, orientale şi mediteraneene. Este una dintre cele
Skordalia
Skordalia este un sos grecesc pe bază de usturoi. Se poate servi cu peşte, fructe de mare, legume etc. Ingrediente:
Saslik
Ingrediente folosite: Carne de miel sau de oaie (500 g), slănină (150 g), roşii (4), ardei gras (3), sare, piper,
Momo
Momo este un ravioli original din Tibet, coaptă la aburi sau fiartă. Numele său, care înseamnă “8”, în tibetană, vine
Salata „Snejanka” sau „tzatziki”
Ingrediente 500 de grame de brânză albă; 1 castravete; 2 – 3 căţei de usturoi; 1 – ½ linguriţă de