Cazul Antonov AN-2P

Cazul Antonov AN-2P

4.50 avg. rating (91% score) - 4 votes

Nici fosta URSS nu a fost ocolită de OZN-uri. În 1961, aici a avut loc aşa-zisul caz Antonov. În ianuarie 1965, ambasada sovietică din Londra transmitea unui cercetător englez pe nume Derek Mansell următorul text:

“În 1961 un Antonov AN-2P însărcinat de a transmite curier a decolat din apropiere de aeroportul de la Sverdlovsk, la limita Kurdistanului, cu şapte membri în echipaj.

La 130-160km depărtare, puţin după ce pilotul a discutat cu controlul de la sol, avionul a dispărut de pe ecranele radarelor. Controlul la sol a încercat de a relua contactul în van.

Cazul Antonov AN-2P

Începutul cercetărilor a implicat mai multe elicoptere şi o mare dislocare de trupe. Dat fiindcă pilotul îşi semnalase poziţia în timpul ultimului contact, echipelor de cautare nu le-a luat mult timp pentru a descoperi avionul. El se găsea într-un mic luminiş înconjurat de păduri dense, aproape intact. Era imposibil ca avionul să fi putut ateriza în acel loc. Autorităţile au notat că era ca şi cum avionul ar fi fost pus încet de sus. Dar cel mai surprinzător dintre toate era faptul că nu exista nicio urmă a echipajului. Curierul era intact, acolo, iar motorul a demarat la primul tur.”

Institutul de Aviaţie din Moscova a declarat că fusese urmărit de un OZN pe radar de către turnul de control şi că fuseseră auzite alte semnale radio în momentul dispariţiei lor. Nu a fost găsită nicio urmă sau vreo amprentă pe locul unde a fost descoperit avionul dar, conform lui Alberto Fenoglio, cel care a condus ancheta, a fost descoperit la 100 m de avion un cerc de iarbă culcată de 20 m lărgime. Cazul rămâne inexplicabil, deoarece martorii au dispărut în mod straniu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *