Arheologie, Noutati

Cimitirul templier abandonat de la Nisovo, Bulgaria

0 690
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

La 20 km de Ruse, în Bulgaria se găseşte un cimitir templier din secolele X-XIV în localitatea Nisovo, situat pe un deal cu aspect sălbatic (cândva îi zicea Belica) în Parcul Naţional. Locul pare abandonat! În orice caz, aspectul este deplorabil, neîngrijit deloc şi domină senzaţia de uitat de veacuri…

127

copyright Segra Media

Aici au fost identificate mai mult de 70 de cruci mari cu însemne templiere şi o echipă de arheologi din Sofia, condusă de profesorul Ovcearov a găsit 30 de schelete umane ( printre care cele al unei femei cu un copil) şi monede valoroase din epocă, multe turceşti.

135

copyright Segra Media

138

copyright Segra Media

Am fost într-o duminică pe acest sit într-o călătorie surpriză de studii şi am făcut multe poze pentru voi. Pe toate le puteţi admira aici:

Singurul cimitir templier din BalcaniLa 20 km de Ruse, în Bulgaria se găseşte un cimitir templier din secolele X-XIV…

Publicată de Dragonul valah pe 6 Iulie 2015

161

copyright Segra Media

Am descoperit două vechi drumuri romane care şerpuiesc pe coline, în apropiere de un mal stâncos abrupt, extrem de periculos dar care oferă o panoramă fascinantă. Cândva, în negura timpului, în preistorie aceste meleaguri se aflau sub apă, mai precis Marea Tetis. Dacă ai curiozitatea, poţi descoperi cu uşurinţă urme de scoici sau de alte vieţuitoare care trăiau odinioară în adâncuri.

167

copyright Segra Media

În morminte s-au găsit multe monede. Conform tradiţiei, se punea câte o monedă, cel puţin, în mâna decedatului sau pe piept în scopul de a-l feri de vampiri.

169

copyright Segra Media

Se crede că satul Nisovo, unde se găseşte cimitirul templierior, se numea cândva Belica (aţii susţin că numele său era Galiţa), ai cărei locuitori au murit de ciumă.

170

copyright Segra Media

Am plecat cu un sentiment de mare încântare văzând crucile vechilor cavaleri templieri care şi-au găsit sfârşitul în Bulgaria, la aproape 100 km de Bucureşti dar şi cu regretul că un loc atât de important şi de plin de semnificaţii istorice este pur şi simplu abandonat de către autorităţile din Bulgaria. Ce păcat!

Marian Deaconu, istoric

Content Protection by DMCA.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner-300x150-Strega
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1

Urmariți-ne pe Twitter!

Video country music

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!