Coaliţia a folosit bombe cu fosfor asupra Yemenului

Coaliţia a folosit bombe cu fosfor asupra Yemenului

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
Coaliţia a folosit bombe cu fosfor asupra Yemenului (1)
După bombardament

Experții au declarat că avioane de luptă ale coaliției conduse de Arabia Saudită (cu sprijinul SUA) au folosit bombe cu fosfor și arme interzise în atacuri aeriene efectuate asupra cartierului Faj Attan din capitala Yemenului.

La această coaliţie contra Yemenului participă zece ţări. Scopul ei este acela de a apăra guvernul președintelui yemenit Abd Rabbo Mansour Hadi de a face față avansului rebelilor șiiți huthi susţinuţi de Iran.
Refugiat la Aden, marele oraș din sud, timp de mai multe săptămâni, președintele yemenita fost în cele din urmă evacuat din țară la 25 martie 2015.

Această coaliție include Arabia Saudită și țările aliate, care sunt din Orientul Mijlociu și Africa: Arabia Saudită, Bahrain, Kuweit, Qatar, Emiratele Arabe Unite, Egipt, Iordania, Sudan, Pakistan și Maroc.
În ziua de 20 aprilie. bombardierele din coaliția condusă de către Arabia Saudită au vizat cartierul Faj Attan în capitala Sanaa, omorând 30 de persoane și rănind 300 de yemeniţi.

Coaliţia a folosit bombe cu fosfor asupra YemenuluiLoviturile aeriene l-au ucis, de asemenea, pe un reprezentant de la Yemen Today Channel și a rănit câţiva membri ai personalului postului de televiziune. Experții au cerut o anchetă internațională privind bombele și armele saudite.

Locuitorii din cartierul Attan Faj care au suferit în urma raidului aerian saudit s-au plâns că au avut de suferit de asfixiere după inhalarea de gaze toxice emise de bombele saudite.
Potrivit televiziunii Al-Mayadeen, emisia de gaze toxice din timpul loviturilor aeriene saudite executate asupra cartierului Faj Attan a dus la sufocarea a zeci de yemeniți.
Avioanele de luptă saudite și coaliția care au reluat raidurile aeriene asupra Yemenului în dimineața zilei de 20 aprilie au tras mai mult de 20 de rachete şi asupra zonelor de frontieră, ucigând și rănind zeci de civili.

Potrivit rapoartelor, avioanele de război saudite au măturat cu bombe zonele Shadda, al-Zaher și Razekh în apropiere de graniță, făcând o mulțime de victime.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *