Cultura, Muzica, Noutati

Concertul de adio a legendarei Grateful Dead

0 128
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
Grateful Dead in 1970

Grateful Dead in 1970

Grateful Dead din nou pe scenă în Chicago pentru acest week-end de sărbătoare națională a SUA, probabil concertul de adio al trupei de rock legendară care ne în (cântă) de cincizeci de ani.

Miile de fani şi-au cumpărat biletele pentru cele trei concerte arătându-şi în acest mod atașamentul rămas intact faţă de acest grup de rock minunat.

Grupul a fost fondat în 1965 şi este considerat drept unul dintre principalii reprezentanţi ai mişcării psihidelice.

Reprezentantul său de marcă este faimosul muzician Jerry Garcia, care a fost timp de 30 de ani chitaristul trupei, un artist cu o capacitate de improvizaţie extraordinară, un instrumentist de excepţie. A murit la 9 august 1995.

Grateful Dead cântă o muzica în general calificată rock psihedelic, care încorporează elemente de blues, country, bluegrass și jazz. Pentru fani, fiecare concert a fost unic, datorită capacității grupului de a improviza pe scenă.

Grateful_Dead_at_the_Warfield-01Aproape 500.000 de oameni au încercat să cumpere bilete on-line pentru concertele de la Chicago, un record pentru vânzările on-line de la Ticketmaster.

Potrivit site-ului StubHub, Grateful Dead a generat cu 65% mai multe vânzări pe concert decât superstarul de muzică country contemporan Taylor Swift.

Concertele de la Chicago, de pe stadionul Soldier Field, se desfăşoară exact acolo unde a avut loc ultimul concert al trupei cu chitaristul Jerry Garcia, considerat coloana vertebrală a grupului.

Jerry Garcia

Jerry Garcia

Mulţi fani sunt în așteptare pentru o ultimă experienţă comună. Grateful Dead a avertizat că aceste concerte care au loc la Chicago vor fi probabil ultima lor apariție pe scenă.

 

 

 

Content Protection by DMCA.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner-300x150-Strega
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1

Urmariți-ne pe Twitter!

Video country music

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!