Halkidiki

Halkidiki

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
halkidiki15
Halkidiki

Halkidiki (Khalkidhiki) este o peninsulă aflată în Macedonia grecească, situată între golfurile Thermaic la Vest şi Strymon la Est, care se termină în trei peninsule care sunt de la vest la est: Pallena (sau Cassandra), Sithonia şi Akte, despărţite prin golfurile Toroneen şi Singita.

Peninsula orientală adăposteşte Republica monastică a Muntelui Athos, comunitate de mănăstiri ortodoxe beneficiind de un statut de autonomie în cadrul statului grec şi al Europei.
Numele de halkidiki vine de la colonizatorul Chalcis (sec. VIII î.e.n.). Grecii au numit această regiune „paradisul secret al Greciei”.

Oraşul antic Stageira (Stagiros), fondat în 656 de ionieni este locul de naştere al lui Aristotel.
În Halkidiki se găsesc foarte multe situri arheologice, de mare interes pentru turişti: Acanthus (Akanthos), Apollonia (situat la nord de Olynthus), Cleonae, Galepsus, Menda, Neapolis, Potidaea, Scolus, Stageira, Thyssus, Spartolus, Mekyberna, Alapta etc.

Plajele sunt magnifice şi liniştite, cu un nisip fin. Turiştii pot să aleagă trasee incitate şi extrem de interesante, să se bucure de meniuri variate oferite de taverne şi de soarele primitor, ca şi localnicii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *