Insula Paştelui, o mare enigmă

Insula Paştelui, o mare enigmă

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Rapa Nui sau insula Paştelui, situată lângă Chile, izolată în partea de sud-est a Oceanului Pacific, este una dintre cele mai stranii insule de pe planetă, cu un trecut absolut misterios. Este recunoscută pentru statuile sale monumentale, moai şi pentru scriitura sa oceanică unică, rongo-rongo.

Sursă foto: Wikipedia
Sursă foto: Wikipedia

Insula se găseşte la 3.680 km de coastele chiliene şi la 4.050 km de insula Tahiti. Are o formă triunghiulară, de aproximativ 23 km pătraţi în parte sa cea mai mare şi acoperă 166 de km pătraţi.

Sursă foto: Wikipedia
Sursă foto: Wikipedia

A fost descoperită în 16 aprilie 1722 (în duminica Paştelui) de către navigatorul olandez Jakob Roggeveen, care a fost trimis în Ţinuturile Australe dar a dat peste insulă şi a botezat-o Paaseiland. El a declarat că a văzut 2.000-3.000 de locuitori care trăiau acolo, izolaţi de lume.

Sursă foto: Wikipedia
Sursă foto: Wikipedia

Cine au fost locuitorii neobişnuiţi de pe această insulă şi de unde veneau? Cum au ridicat faimoasele statui din piatră şi cum le-au aşezat în poziţia în care o vedem astăzi? Ce se ascunde în spatele cultului misterios al păsării? Ce s-a întâmplat cu oamenii care au trăit aici?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *