Iulius Cezar a luptat şi în Olanda

Iulius Cezar a luptat şi în Olanda

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
Gaius Iulius Cezar
Iulius Cezar la începutul carierei militare
foto copyright Wikipedia

Arheologii au reușit să dovedească recent faptul că Iulius Cezar a pus piciorul pe solul Olandei actuale, unde trupele lui au masacrat două triburi germanice într-o luptă teribilă care a avut loc anul 55 î.e.n. şi unde au murit 150.000 de oameni, a anunțat Universitatea Vrije din Amsterdam.

Două triburi germanice au fost masacrate de către consulul roman Iulius Cezar într-o bătălie care a avut loc la Kessel, acum în provincia Brabant (în sudul acestei regiuni). Aici, arheologii au descoperit în ultimii treizeci de ani de săpături multe schelete, vârfuri de lance, săbii, și o cască.
Datarea cu carbon-14 cât şi alte analize istorice și chimice au ajutat să se concluzioneze faptul că toate aceste obiecte provin din secolul 1, a explicat universitatea olandeză într-o declarație. “Este pentru prima dată când prezența lui Iulius Cezar și a trupelor sale este prezentată în mod explicit pe teritoriul olandez”, a declarat arheologul Nico Roymans.

Cele două triburi, usipetii şi tencterii, au venit dintr-un teritoriu situat la est de Rin și au cerut azil lui Iulius Cezar. Dar acesta din urmă a refuzat și a ordonat celor opt legiuni ale sale și cavaleriei de a le distruge, susţine Universitatea din Amsterdam

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *