Credinta

Maica Domnului a apărut în Kazan, Rusia

0 59
5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Tânăra Matrona Onucina, o fată de Kazan, după un incendiu care a avut loc în acest oraş în 1579, a văzut-o într-un vis pe Maica Domnului. Aceasta din urmă i-a spus unde se găsea icoana care o reprezenta şi care a fost pierdută.

 

Mănăstirea din Kaza. Foto de Bandar Lego. Sursă Wikipedia.

Mănăstirea din Kaza. Foto de Bandar Lego. Sursă Wikipedia.

Apariţia magică a Feciaorei Maria a determinat construirea a numeroase biserici în întreaga Rusie, iar icoana este păstrată în Mănăstirea Maicii Domnului din Kazan, construită special, până în 1904.
Această icoană este invocat de mai multe ori în istoria Rusiei, de la Dmitri Pozharsky la generalului Kutuzov, în special pentru a salva Rusia de invazia străină.
Icoana a fost furată la 29 iunie 1904 din mănăstirea unde se găsea, hoții râvnind la faptul că era acoperită de aur și pietre prețioase. Mulți dintre ortodocși au interpretat acest lucru ca fiind un vestitor de nenorocire.
Mai multe copii ale acestei icoane vechi au fost venerate în Imperiul Rus și continuă să fie astăzi.
Una dintre ele, de pildă, datează din 1730. A fost scoasă din Rusia, după revoluția din 1917, fiind achiziționată de o asociație de credincioși a Fecioarei de la Fátima pentru a-i da bazilicii același nume.
Icoana a fost donată de Papa Ioan Paul al II-lea Patriarhiei Moscovei în 2004. Ea se află acum în Catedrala Buneivestiri a Kremlinului din Kazan.

Content Protection by DMCA.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner-300x150-Strega
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1

Urmariți-ne pe Twitter!

Video country music

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!