Mișcarea Fermităţii a fost anihilată de Statul Islamic!

Mișcarea Fermităţii a fost anihilată de Statul Islamic!

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
Mișcarea Fermităţii a fost anihilată de Statul Islamic
Harakat Hazm

Mișcarea Fermităţii (Harakat Hazm), creată de Statele Unite într-o şedinţă secretă a Congresului referitoare la Siria, în ianuarie 2014, pentru a forma o forță de “rebeli moderaţi” împotriva Republicii Arabe Siriene, s-a prăbușit la 28 februarie 2014 și a fost dizolvată, spun diferite surse.

Această armată privată, care a inclus 5.000 de mercenari s-a format regrupând mercenari ai brigăzii Al-Farouk a Armatei Siriene libere (creată de Franța) și elemente ale Mișcării timpului Profetului (Muhammad Zaman Harakat) (creată de Frăţia Musulmană și finanțată de către Qatar). Toți membrii Mișcării Fermităţii au fost instruiți de către CIA în Qatar.

Mișcarea Fermităţii era alcătuită din următoarele unități:
– Brigada Omar al-Farouq din Nord
– Forțele Speciale nr. 9
– Prima brigadă mecanizată
– Brigada de credință în Dumnezeu
– Brigada Omar al-Farouq din Hama
– Batalionul martir Abdulrahman al-Shemali
– Batalionul martir Bakr Bakkar
– Batalionul Ahbab al-Rasoul
– Batalionul martir Hamza Zakaria
– Batalionul Al-Rashid
– Batalionul Abu al-Asad Nimr
– Batalionul Ahdab Allah
– Batalionul Al Fateh
– Brigada de infanterie nr. 60
– Batalionul Abbad al-Rahman
– Batalionul Abdul Gaffar Hamish
– Brigada Farouq Zaafana
– Batalionul martir Abdullah Bakkar
– Batalionul martir al-Rastan
– Batalion martir Ammar Tlas Farzat
– Brigăzile Sawt al-Haq.

Mișcarea Fermităţii a fost însă pur şi simplu măturată de al-Qaeda (Frontul al-Nosra) în regiunea Alep. Întreagul său arsenal a fost confiscat de jihadiști.
Supraviețuitorii din Harakat Hazm au asigurat că nu au avut arme calitativ superioare celor folosite de al-Qaeda. Pentagonul i-a înzestrat totuşi destul de bine, în special cu rachete anti-tanc BGM-71 TOW pentru a înlocui rachetele anti-tanc Milano (oferite de Franța).

CIA a recuperat imediat supraviețuitorii și i-a integrat într-o nouă armată privată, Frontul Levantului (Shamiyah Front), constituită cu obiectivul declarat de a lupta împotriva Emiratului islamic (Daesh).

Potrivit prestigioasei Washington Post, nu este clar dacă mercenarii deja instruiți de către CIA împotriva Republicii Arabe Siriene vor urma o nouă pregătire şi dacă noul grup format va fi, de asemenea, împuternicit să lupte cu alte formațiuni jihadiste ca Al Qaeda.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *