Turism

Muntele sacru Kailash din Tibet

0 752
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
Muntele Kailash din Tibet

Captura foto youtube

Muntele Kailash (cristal în sanscrită) numit şi Gang Rinpoche sau pur şi simplu Kailasa, este un lanţ muntos himalayan culminând cu altitudinea de 6.714 metri. Situat în prefectura Ngari, din Tibet, în apropire de lacurile Manasarovar şi Rakshastal, este sursa a două dintre cele mai mari fluvii al Asiei: Indus şi Sutlej.

foto de Ondřej Žváček copyright Wikipedia

foto de Ondřej Žváček copyright Wikipedia

Acest munte este centrul universului budist (fiecare budist aspiră să realizeze aici o kora, adică să-i facă turul). De asemenea, este un loc sacru pentru hinduşi, jaini şi bonopi de multe secole. Este un loc sfânt unde oamenii vin şi se roagă.
Vărful muntelui este considerat lăcaşul lui Shiva şi a lui Shakti Parvati (fata muntelui), ceea ce explică caracterul său sacru pentru hinduşi. Potrivit legendei, în timpul unei altercaţii între un călugăr tibetan bon şi stăpânul Milarepa, pentru a-şi arăta superioritate, s-ar fi transportat pe vârful muntelui pe o rază de soare.
În 1715, misionarul iezuit Ippolito Desideri a făcut o călătorie de la Ladakh la Lhassa străbătând muntele Kailasa. Este primul european care l-a descris şi i-a dat sensul religios.

Content Protection by DMCA.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Urmariți-ne pe Twitter!

Publicitate

Publicitate

Video country music

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!