Novorossia

Novorossia

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

A apărut din neant şi este pe cale de a declanşa Al Treilea Război Mondial, probabil cel mai devastator pentru omenire. Este vorba de Novorossia, o „ţară” nouă în Europa care nu este recunoscută decât de Rusia, normal.

Academia de Ştiinţe din Rusia a anunţat recent că va publica istoria Noii Rusii iar la Moscova circulă deja hărţi cu acest stat fantomă. Unele includ Harkov şi Dnipropetrovsk, oraşe care se găsesc actual la sute de kilometri de zona luptelor fierbinţi din Estul Ucrainei.

NovorossiaNovorossia va lega Crimeea de Moldova, se spune şi reprezintă un pericol iminent pentru ţara noastră. Problema este că în acest nou stat se află foarte mulţi ucraineni care nu aspiră să devină ruşi dar care doresc să se integreze în UE!

Ruşii s-au gândit deja la o purificare etnică, pentru că sunt obişnuiţi dintotdeauna cu asta, iar Tătucul a fost maestru! De pildă, Alexander Dugin, un naţionalist extremist a susţinut într-un aşa-zis comunicat extraordinar că „Ucraina trebuie să fie curăţată de idioţii săi”, chemând la genocid!

Ce este de fapt Novorossia? Era o subdiviziune teritorială a Imperiului Rus, situată la sud, între Marea de Azov şi de-a lungul Mării Negre şi cuprindea Yedisan, Taurida şi Meotida. Astăzi, ele corespund oblasutrilor ucrainene Nikolaiev, Odessa, Kerson, Kirovograd, Doneţk, Dniepropetrovsk (la sud), Rostov (Kuban) şi Transnistria.

Acest teritoriu imens a fost administrat de guvernatorii numiţi de Ecaterina a II-a şi de ţarul Petru I, până ce a fost divizat în trei gubernii: Nikolaiev, Iekaterinoslav şi Taurida (care includea şi Crimeea). Subdiviziunile administrative au existat sub această formă până în anul 1921.

Novorossia
Ecaterina a IIa

În 1821, acestui teritoriu i-a fost alăturată Basarabia şi guvernământul Rostov (populată cu cazaci). Cele două teritorii au intrat imediat în procesul de slavizare, căpătând un aspect de masă.

Dar în aceste teritorii exista şi o minoritate evreiască (venită din Polonia şi Germania) destul de importantă, în principal la Odessa. Sevastopol a devenit arsenalul flotei ruseşti de la Marea Neagră, port strategic de importanţă vitală.

Coloniştii au venit însă şi din Mica Rusie, adică din actuala Ucraina. Mai erau germani, armeni, bulgari, sârbi şi greci aduşi din Imperiul Otoman precum şi moldoveni.

Noua Rusie a prosperat până în 1914, apoi a dispărut din cauza conflictelor armate şi deportărilor sovietice.

Este interesant de precizat că batalioanele de luptă ale Forţelor Armate ale Noii Rusii (FAN) cum ar fi batalionul Azov, care se pretind naţionalişti, posedă aceeaşi siglă ca cea a diviziei SS Das Reich, compusă din voluntari Waffen SS şi din Wolksdeutshe 8 în special alsacieni demobilizaţi), care a luptat în timpul celui de-al Doilea Război Mondial în Europa de Est cu o ferocitate extremă şi a făcut adevărate masacre.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *