Geopolitica

Ofensivă de amploare pentru recucerirea oraşului Tikrit

0 13
5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes
Ofensivă de amploare pentru recucerirea oraşului Tikrit

Irakieni

Aproximativ 30.000 de membri ai forţelor irakiene, susţinuţi de aviaţia militară, au declanşat recent o operaţie militară de anvergură împotriva jihadiştilor pentru a recuceri oraşul strategic Tikrit, un adevărat bastion al aşa zisului Stat Islamic.

Ofensivă de amploare pentru recucerirea oraşului Tikrit

Palatul lui Saddam din Tikrit

La 10 iunie 2014, jihadiştii salafişti din Statul Islamic au bătut forţele guvernamentale irakiene în timpul bătăliei de la Mossul şi au pus mâna pe provincia Ninive, după care şi-au continuat înaintarea şi au intrat în provinciile Kirkuk şi Salah ad-Din (numită aşa în onoarea eroului musulman kurd Saladin din secolul XII care i-a înfrânt pe cruciaţi). Este şi provincia natală a fostului preşedinte irakian, Saddam Hussein.

La 11 iunie, teroriştii au atacat oraşul Tikrit, iar generalul irakian Ali al Freidji a fugit. Jihadiştii au făcut 300 de prizonieri şi 40.000 de locuitori au luat cale exilului.

Oraşul Tikrit este înconjurat acum de trupele irakene dar nu este clar dacă forţele aeriene aparţin sau nu Coaliţiei condusă de SUA. În oraş, extremiştii sunniţi au comis foarte multe atrocităţi.

Content Protection by DMCA.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Urmariți-ne pe Twitter!

Publicitate

Publicitate

Video country music

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!