Pentagonul dă undă verde pentru uciderea jurnaliştilor!

Pentagonul dă undă verde pentru uciderea jurnaliştilor!

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Departamentul Apărării al Statelor Unite a emis o nouă instrucţie de conduită a operațiunilor militare care explică, în mod special, că jurnaliștii pot fi calificaţi “beligeranți neprivilegiaţi”. Ei sunt astfel trataţi ca combatanți și, prin urmare, este permis să se deschidă focul asupra lor.
În conformitate cu acest manual de război de 1176 pagini, numit “Instrucțiuni ale Departamentului Apărării cu privire la normele de conduită ale operațiilor militare”, se enumeră diferite moduri pentru a ucide un inamic, împuşcânu-l sau înjunghiându-l, dar el nu este întotdeauna permis să se folosească otravă sau gaze otrăvitoare. Cu toate acestea, atacurile surpriză și masacrarea trupelor aflate în retragere sunt într-adevăr aprobate.
Ceea ce uimeşte însă este statutul jurnaliştilor aflaţi la datorie în zone de conflict, care pot fi numiţi “beligeranți neprivilegiaţi”, scrie ziarul american The Washington Times.

The_Pentagon_January_2008O secțiune detaliată asupra jurnaliștilor precizează faptul că aceştia pot fi etichetaţi drept “teroriști”!
“În general, jurnaliștii sunt civili. Cu toate acestea, jurnaliștii pot fi membri ai forțelor armate ale persoanelor autorizate să însoțească forțele armate sau beligeranții neprivilegiaţi “, se spune în instrucţiuni. Dar Pentagonul nu oferă criteriile prin care un jurnalist poate fi clasificat în această categorie!
Termenul “beligeranți neprivilegiaţi” înlocuiește “combatant inamic ilegal” utilizat sub administraţia lui George Bush. Apărătorii drepturilor omului califică ca stranie şi provocatoare prezenţa unui astfel de termen într-un document al Departamentului Apărării SUA.
Practic, prin acest termen se dă undă verde armatei să “atace și chiar să ucidă jurnaliștii care nu-i plac în special, dar, în același timp, nu sunt în mod necesar de cealaltă parte”, a declarat pentru RT Chris Chambers, profesor de jurnalism la universitatea Georgetown.

jurnalist de razboi
Manualul prevede, de asemenea, că nu există nicio interdicție cu privire la drone în legea de război, spune RT. Se precizează că acestea pot fi desemnate ca aeronave militare atunci când sunt utilizate de către un soldat american.
Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, locotenent-colonelul Joseph R. Sowers, a declarat manualul nu a fost semnificativ și că nu a avea valoarea de lege.
Acest manual este primul ghid on-line legal al Pentagonului pentru patru ramuri militare.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *