Destine adevarate

Petrecerea s-a terminat rău

0 33
5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Sanda îşi înghiţi vorbele. Fusese răutăcioasă cu mine, gratuit, pentru că mă uitasem fix la prietenul său, care mă atrăgea teribil, recunosc. Dar nu am făcut nimic pentru a-l seduce, credeţi-mă. Îmi era tare dragă Sanda, prietena mea şi ştiam că este foarte geloasă.
Este în stare de orice pentru a-şi păstra ce-i aparţine. Iar acest băiat, Andrei, era al ei, numai al ei. Nimeni nu avea dreptul să-l râvnească. Cam asta era concepţia ei şi, deşi i-o acceptam, nu eram convinsă că, mai devreme sau mai târziu, ei doi vor rămâne împreună.
De ce spun asta? Deoarece, după cum am observat în repetate rânduri la petrecerile la care l-am văzut, lui Andrei îi fugeau imens ochii după fuste. Iar ea, care ştia cât de greu putea să-l ţină în lesă, făcea scene teribile de gelozie, cu care crea de nenumărate ori adevărate spectacole gratuite în jurul său.
Cu toate astea, Sanda era convinsă că Andrei o iubeşte aşa, în felul său unic şi că nu o va lăsa pentru nicio mironosiţă (nici pentru mine care, dintr-o dată, eram privită ca o rivală). Biata mea prietenă, s-a îndrăgostit ca o nebună de el şi credea nestrămutat în acest băiat parşiv, frumuşel de altfel, însă profund instabil sentimental.
De multe ori, i-am spus Sandei:
– Îţi pierzi timpul cu el. Te implici total şi într-o bună zi, vei rămâne cu buza umflată, dragă.
– Crezi?
– Trezeşte-te, până nu este prea târziu.
– Ţi-a lăsat o impresie foarte proastă…
– Este spre binele tău. Nu-i de tine.
– Vorbeşti prostii! a izbucnit ea. Andrei al meu mă iubeşte şi sunt jumătatea sa.
– N-aş zice.
– Eşti răutăcioasă…
– Poate realistă. Dar repet, este spre binele tău ce-ţi spun acum. Oricum, faci cum crezi tu mai bine.
– Aşa şi fac!
N-am convins-o (nici nu speram). Din acel moment, Sanda m-a privit cu alţi ochi. Eram parcă duşmanca sa declarată şi mă ţinea la distanţă. Când a auzit că voi fi prezentă la această petrecere, nu a vrut să vină. S-a hotărât cu greu să-şi calce pe inimă, asta pentru că a insistat Andrei şi băieţii, care organizaseră bairamul. Dar m-am aşteptat să mă atace şi să provoace un scandal.
Mi-a pus eticheta de răutăcioasă, crezând că prin asta, va face să fiu izolată de băieţi. S-a înşelat. Ei, care mă cunosc bine, m-au înconjurat cu multă dragoste şi simpatie. În schimb ea, era ţinută la distantă… Ei spuneau:
– Este nebună! Neurastenică…

Publicdomainpictures.net, foto de Petr Kratochvil. Foto simbol.

I-am luat apărarea, în pofida evidenţelor. Vă întrebaţi de ce? Pentru că ţin totuşi la ea. Gelozia a orbit-o, i-a luat minţile. Şi pentru ca totul să se complice într-adevăr, pe la miezul petrecerii au izbucnit şi certurile. Evident, graţie alcoolului, care a pus încet încet stăpânire pe noi.
Sanda le-a provocat însă, prin temperamentul său de nestăvilit. Era înfuriată pe o tipă care i-a făcut ochii dulci lui Andrei al său şi pe care îl invitase la dans, chiar de lângă ea. A fost un afront direct, de neiertat pentru ea. Invidioasă, turbată, Sanda s-a repezit între ei şi i-a sărit în spate tipei, cu pumnii. A tras-o pe nefericita fată de păr şi a făcut câteva ture cu ea pe jos, în stupefacţia generală. A fost greu de acceptat şi şocant pentru o femeie frumoasă şi cu pretenţii, cum se pretinde.
Nu s-a dat în lături de la nicio mârşăvie pentru a-şi recupera averea, pe Andrei al său. A umilit-o şi a jignit-o pe acea fată, care nu făcuse nimic special în afară de a-l invita la dans pe prietenul nebunei. Dar aceasta din urmă era foarte convinsă că între ei exista ceva amoros, că el o înşela. Şi nimeni nu a putut să-i scoată din cap ideea.
Mi s-a urcat tot sângele în cap văzând-o în miezul turbării. Ca o diavoliţă, lovea în stânga şi în dreapta, la nimereală. Petrecerea s-a terminat rău, din păcate. Sanda nu s-a lăsat şi a spart o sticlă în capul <rivalei> sale, sub privirile înmărmurite ale noastre, cei care o priveam buimăciţi.
A curs sângele… Fata a fost nevoită să fie dusă la spital, unde i s-au pus câteva copci. Cred că nu va uita niciodată ce-a păţit la această petrecere de poveste. Dar răul nu s-a terminat aici. Sanda l-a lovit şi pe Andrei şi apoi pe alţii. Era beată şi înnebunise de-a binelea, sărăcuţa.
S-a terminat prost… A venit din nou Salvarea şi i-au făcut sedative, apoi au luat-o la spital. Sanda se află în prezent într-o clinică, supusă unui tratament special. Nu vreau însă să spun că este nebună. Are crize, atât.

Rafael

Content Protection by DMCA.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner-300x150-Strega
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1

Urmariți-ne pe Twitter!

Video country music

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!