Plăcile de “4 milioane” de la Auschwitz

Plăcile de “4 milioane” de la Auschwitz

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

La 6 iulie 1997, o persoană care s-a prezentat sub identitatea de BFidi a scris pe un forum de discuții fr. soc. politique următoarele:

“Dacă luați cazul evaluării numărului de martiri din lagărul nazist de la Birkenau (Auschwitz) în Polonia, cifra era de 4.000.000 de victime (la un total de 6.000.000). Dar noile plăci puse la intrarea în lagăr, transformat în Memorial al Memoriei, arată acum 1.200.000!!!

Robert Faurisson a negat și el numărul victimelor din celebra “fabrică a morții”. El a spus: “Cifra oficială a morților de la Auschwitz, trecând de la 4.000.000 la 1.500.000, face oficial obiectul unei reduceri de 2.500.000 de morți”. Apoi a adăugat: “Cum să apărăm orice revedere a cifrei de 5.100.000 (R. Hilberg) sau 6.000.000 de evrei morți în timpul războiului, dacă trebuie acum să revedem cifra morților de la Auschwitz?”

Roger Garandy, un naționalist cunoscut, a scris: “Nu se continuă nici măcar acum după ce oficial s-a redus numărul de victime de la Auschwitz-Birkenau, de la 4 la 1 milion, de a se repeta cifra globală: 6 milioane de evrei exterminați, după această aritmetică stranie: 6-3 = 6”.

Care sunt însă faptele brute? Până în 1990, la Auschwitz existau plăci care arătau că acolo muriseră 4 milioane de persoane. Textul acestor plăci era următorul: “Aici, între 1940 și 1945, patru milioane de bărbați, femei și copii au fost torturați și asasinați de ucigașii hileriștilor”.

Nu se menționa evrei. În aprilie 1990, aceste plăci au fost retrase. În 1995 au fost puse alte plăci. Textul lor era următorul: “Fie ca acest loc unde naziștii au asasinat un milion și jumătate de bărbați, femei, copii, în majoritate evrei din diverse țări din Europa, să fie pentru vecie pentru omenire un țipăt de disperare și un avertisment!”. Aceste modofocări și precizări sunt ca urmare a muncii istoricilor și a cifrelor pe care le-au avansat de mai multe zeci de ani și nu are nimic de-a face cu negaționiștii.

Plăcile de “4 milioane” de la Auschvitz
Lagărul de la Auschwitz

Cui corespund cifrele?

Să rezumăm faptele, în contextul lor adevărat:

  1. Cifra de 4 milioane de victime este dată de autoritățile sovietice, apoi de cele poloneze.
  2. În viziunea lor nu era vorba în majoritate de victime care nu erau evrei.
  3. Istoricii, în marea lor majoritate, nu au declarat că era vorba de 4 milioane de victime evreiești.
  4. Niciodată numărul total de morți evrei ai Shoah (Holocaustului) nu a fost calculat pe baza acestei cifre (în afară de negaționiști).

Cifra de 4 milioane de victime de la Auschwitz a fost făcută exclusiv de sovietici și de polonezi. Ei au făcut această evaluare pe baza unui calcul teroretic efectuat în aprilie-mai 1945, care a fost pe urmă impus de comuniști istoricilor din Europa de Est. Numai că cuvântul “evreu” nu apărea în evocarea lor. În realitate, pentru polonezi și sovietici, Auschwitz trecea (în special după anii 50), drept o tragedie înainte de toate poloneză, apoi europeană, însă nu evreiască.

Într-o lucrare publicată în Polonia în 1962 se poate citi: “Aproximativ 4 milioane de persoane – copii, femei, bărbați – și-au găsit o moarte atroce în camerele de gazare de la Auschwitz- Birkenau”. Nu era vorba de o uitare, deoarece la aceeași pagină, pentru celelalte lagăre de exterminare, Belzee, Chelmno, Sobibor, Treblinka, se face referire la specificitatea evreiască: “lagăre de exterminare pentru evrei”. În 1966, o altă lucrare, editată tot în Polonia, evita cu grijă de a vorbi de evrei când venea vorba de Auschwitz: “Aproape 4 milioane de oameni au fost exterminați, 4 milioane din toate țările ocupate de naziști”.Sau: “cel puțin 4 milioane de oameni au pierit la Auschwitz”.

Autoritățile poloneze descriu deliberat Auschwitz ca neavând o specificitate evreiască, în timp ce cel puțin 9o% dintre persoanele care au fost asasinate aici erau evrei. Ele au făcut din Auschwitz o dramă poloneză! Trebuie știut că în realitate, aici au fost deportați doar 450.000 de polonezi (dintre care 300.000 erau evrei), deși în sursele poloneze din anii 50 găsim cifra de 2.300.000 de polonezi care ar fi pierit la Auschwitz. Este interesant de a constata că versiunea sovietico-poloneză, atunci când se citește detaliul repartiției victimelor, prezintă cifra de 1-2 milioane victime evreiești la Auschwitz, care este admisă în prezent de majoritatea istoricilor!

În primii ani care au urmat războiului, numărul de victime evreiești de la Auschwitz între 1.1 milioane și 2.5 milioane. Negaționiștii au prezentat însă cifra de 4 milioane… Un fals!

Istoricii vorbesc

În memoriile sale, scrise în 1946, Rudolf Hess dădea o cifră de 1.13 milioane de victime la Auschwitz. Dr. Josef Kermisz, de la Comisia Istorică Evreiască din Polonia, scria, în 1949, că această Comisie a evaluat “numărul de victime de la Auschwitz la aproximativ 1.500.000”. Leon Poliakov, în “Breviarul urii”, apărută în 1951, reținea cifra de 2 milioane de victime evreiești. Gerald Reitlinger, în 1953, estima între 800.000 și 900.000 victimele evreiești de la Auschwitz. Raul Hilberg, în “Distrugerea evreilor din Europa”, estimă numărul de victime evreiești de la Auschwitz la 1 milion. Joseph Billing, în 1973 dă cifra de 2 milioane de victime. Lucy Dawidowicz, în 1975, oferă o estimare de 2 milioane de morți de la Auschwitz. George Wellers, în 1983, a dat o estimare de 1.3 milioane de victime evreiești la Auschwitz pentru un total de 1.5 de morți. Franciszek Piper, a întreprins un studiu de fond în 1980. El a prezentat rezultatele în 1991 și 1994, când a dat un număr de minim 1.1 milioane și un maxim de 1.5 milioane.

Metode folosite pentru calcul

În principal, au fost adoptate două metode: metoda prin cumul și metoda prin deficit. Metoda prin cumul constă din a aduna estimările (serioase) numărului de morți din diferite lagăre de exterminare, din ghettouri și din alte operații mobile de asasinate, adică după cauza decesului. Metoda prin deficit constă din a evalua câți membri a pierdut fiecare comunitate. De exemplu, Raul Hilberg și-a efectuat calculul prin cumul cu cifra de 1 milion de morți evrei la Auschwitz. El a ajuns la un total de 5.1 milioane. Calculul prin deficit l-a adus la un rezultat analog.

Concluzie

Trecându-se de la cifra de 4 milioane de persoane înscrisă pe plăcuțele de la Auschwitz la 1.5 milioane de victime, de fapt autoritățile poloneze au corectat o eroare care nu a fost niciodată comisă de majoritatea istoricilor, ci de comuniștii sovietici. Victimele Shoahului (Holocaustului) au fost însă calculate corect de istorici timp de 40 de ani. Exterminarea decisă, planificată și îndeplinită, a evreilor europeni, a țiganilor, a “sub-oamenilor” în ochii naziștilor, este o realitate tristă.

Negaționiștii au prezentat diferit și mincinos faptele, în scopul de a înșela istoria și a tulbura opinia publică.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *