Povestea vampirului de la Melrose Abbey

Povestea vampirului de la Melrose Abbey

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

“Hunderprest” a fost o poreclă dată unui preot din secolul 11 de la Melrose Abbey din Scoţia. A fost poreclit aşa din cauza distracției sale preferate: vâna călare, cu o haită de câini de vânătoare. (“Hunderprest” înseamnă “preotul câine.”)
Abaţia de la Melrose a fost fondată în 1136 de călugări cistercieni veniţi din Franţa la cererea lui David I, regele Scoţiei.

 

Melrose Abbey foto de The Land sursa Wikipedia
Melrose Abbey foto de The Land sursa Wikipedia

 

Povestea vampirului de la Melrose Abbey a început în jurul anului 1138. În realitate, Hunderprest era un om destul de rău, aşa că atunci când a murit, a revenit ca un strigoi.
Aa fost forțat să bea sângele oamenilor nevinovați și să-i transforme în lilieci. Se spune că călugării de la mănăstire s-au mulțumit să îl lase să alerge în jurul strigoilor până ce acesta a început să-şi deranjeze amanta pentru sex.

În cele din urmă, călugării și preoții s-au speriat şi s-au decis să-l ucidă într-o noapte lovindu-l în cap cu un topor. Apoi au incinerat corpul vampirului și au răspândit cenușa, după care teroarea a luat sfârşit. Dar unele legende spun că el încă mai bântuie zona.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *