Regele impostorilor

Regele impostorilor

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

La 12 decembrie 1921 se năștea la Lawrence (Massachusetts) Ferdinand Waldo Demara Jr. A avut o copilărie nefericită. Pe când era foarte tânăr, familia sa a trebuit să se mute la periferie datorită unui eșec suferit de tatăl său. Nu-i venea să creadă.

Descurajat, tânărul Ferdinand a fost încredințat, o perioadă, unui văr din Woonsocket (Rhode Island), Părintele Desmarais, din ramura familiei care a păstrat intactă ortografia acestui nume din Quebec. În cursul unei plimbări, au stat la o mânăstire și Ferdinand și-a spus că i-ar plăcea să experimenteze austera viață monahală, ceea ce a făcut mai târziu, după ce și-a terminat studiile secundare.

La ora două dimineața era deja în picioare, contemplând și rugându-se; la ora 5.30 servea un mic dejun frugal urmat de munci fizice dure până la 11.30, ora mesei principale. Apoi urmau munci fizice riguroase, studii și disciplină mentală, totul urmat de o masă simplă. Toate aceste activități se desfășurau în cea mai strictă tăcere. Timp de doi ani, Ferdinand a devenit Fratele Marie-Jerome.

Lawrence (Massachusetts) Ferdinand Waldo Demara Jr
Lawrence (Massachusetts) Ferdinand Waldo Demara Jr

În 1941, s-a înrolat în armata americană. A dezertat și a revenit la Lawrence unde tatăl său l-a certat pentru lipsă de patriotism. În loc să devină prizonier, Ferdinand a devenit marinarul Fred W. Demara din cadrul U.S. Navy. Făcând menajul în biroul comandantului bazei din Nerfolk, a substras hârtii de scrisori cu antetul oficial al Marinei prin intermediul cărora a obținut note de la doctorul Robert Linton French, doctor în psihologie al Universității Stanford, ofițer al Marinei. Mai târziu, Ferdinand a lăsat un pachet cu haine de marinar pe chei, cu un bilet în care a scris: “M-am simțit ridicol. Este ușa mea de ieșire. Iertați-mă și adio. F.W. Demara.” Apoi el s-a îndreptat la mânăstirea Gethsemani (Kentucky), unde s-a prezentat sub numele de dr. Robert Linton French, care devine Fratele Marie-Jerome la ucenicie.

Rămâne acolo un an. Sub numele de dr. Linton, studiază teologia, cosmologia, epistemiologia etc. la universitatea De Paul, la Chicago, recomandat de directorul mânăstirii. În toamna anului 1945, “dr. French” este numit decan la Școala de filozofie a colegiului Gannon, la Erie, Pennsilvania, apoi va susține conferințe la colegiul Sf. Martin, în apropiere de Seattle, unde va fi arestat ca dezertor în timp de război. Condamnat la șase ani, după un an și jumătate va fi eliberat pentru purtare bună.

Imediat s-a dus la Grand Falls (Noul Brunswick), la Frații de Instrucție creștină, pentru a urma ca ucenic. Acolo îl va întâlni pe doctorul Joseph Cyr, un diplomat de la Harvard, devenind prietenul său. Acesta dorind să lucreze în S.U.A., Fratele Marie-Jerome i-a cerut să-i dea copii după toate diplomele și documentele sale, pentru a le înmâna cui trebuie.

Cu aceste acte în mâini, Ferdinand s-a angajat ca medic ofițer sub numele de dr. Cyr în Marina canadiană unde a fost repartizat la Cayuga, pentru a pleca în misiune în Coreea în septembrie 1953. Vasul său a primit 19 coreeni grav răniți în luptă, dintre care trei trebuiau să suporte intervenții chirurgicale pe câmpul de luptă. El le-a extras gloanțele, a oprit hemoragiile și i-a salvat pe toți răniții, dar celebritatea pe care a obținut-o a făcut să fie identificat adevăratul doctor Cyr și el a fost dat afară din Marină.

O revistă i-a oferit 2500 de dolari pentru a-și povesti istoria apoi el s-a angajat ca paznic la o pușcărie din Texas sub numele de Ben W. Jones, unde un deținut l-a recunoscut, din cauza pozei sale apărută în revistă. El a negat însă totul, afirmând că era o coincidență dar s-a salvat în timpul nopții. Și-a găsit de lucru sub un alt nume de împrumut (Franck Kingston) într-un cămin pentru copii handicapați mintali, apoi a devenit o vedetă de show-uri televizate.

Ferdinand Waldo Demara Jr. și-a terminat cariera sub numele său adevărat, ca pastor într-o parohie din Nord-Vestul SUA, pe coasta Pacificului.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *