Mitologie

Regele legendar Maddan i-a învins pe huni

0 90
5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Regele legendar Maddan i (2)După războiul troian, Enea, unul dintre eroi, fiul muritorului Achis şi al zeiţei Afrodita (Venus) a ajuns în Italia, împreună cu fiul său Ascanio și a devenit stăpân al împărăției romanilor. Fiul lui mai mic Brutus a fost forțat să plece în exil după ce şi-a ucis tatăl în mod accidental. După o călătorie lungă, Brutus a ajuns în insula Britania (de unde și numele de “Brutus al Britaniei”), a ocupat-o și a făcut din ea reagtul său.

S-a căsătorit cu o anume Innogen care i-a dăruit trei fii. La moartea tatălui său, regatul a fost împărţit în trei părți: Locrinus a primit centrul insulei căruia i-a dat numele de “Loegria”, Kamber a primit “Cambria” (în prezent Țara Galilor) căreia i-a dat numele său, în timp ce Albanactus, cel mai tânăr dintre ei a moștenit regiunea de nord pe care a numit-o “Albania” (Scoția).

În timp ce pacea domnea peste cele trei regate din Britania, Humber, regele hunilor a debarcat în insulă şi a atacat Albania. Albanactus a fost ucis iar ceilalţi doi fraţi rămaşi în viaţă, Locrinus şi Kamber s-au aliat şi au ridicat în grabă o armată pentru a-i înfrunta pe huni. Humber a fugit dar s-a înecat în râul care îi poartă acum numele. Locrinus a devenit singurul rege peste Britania.

Pe navele duşmanilor barbari, Locrinus a descoperit-o pe Estrildis, fiica regelui Germaniei, care fusese răpită de Humber şi de care s-a îndrăgostit imediat. Dorea să se căsătorească cu ea numai că deja avea o relaţie amoroasă cu fiica regelui din Cornwall, care îl ameninţa să-l ucidă cu toporul său dacă nu-şi ţinea promisiunea!

Regele legendar Maddan i (1)S-a căsătorit aşadar cu Guendoloena, fiica lui Corineus, regele din Cornwall, un tovarăş al tatălui său, dar nu putea să renunţe la iubire lui pentru Estrildis, pe care a închis-o într-un subteran unde se întâlneau în secret, pretextând însă că făcea acolo sacrificii zeilor.

Guendoloena i-a adus pe lume un fiu, Maddan, a cărui educație i-a fost încredințată bunicului său. La moartea acestuia din urmă, Guendoloena a fost alungată și înlocuită cu amanta regelui, Estrildis, care la rândul său îi dăruise o fiică, pe nume Habren.

Refugiată în Cornwall, Guendoloena a ridicat o armată pentru a se lupta cu cea a fostului ei soţ. Bătălia decisivă a avut loc în apropiere de râul Stour unde Locrinus a fost ucis. Victorioasă, Guendoloena a devenit amanta regelui și a dispus ca Estrildis şi fiica sa Habren să fie aruncate într-un râu (numit astăzi Severn, după numele lui Habren).

Guendoloena a domnit 15 ani după Locrinus și i-a încredințat regatul fiului său Maddan atunci când acesta va deveni adult şi s-a retras în Cornwall.

Domnia lui Maddan a durat patruzeci de ani şi s-a caracterizat printr-o perioadă de pace pentru supușii săi. A avut doi fii, Mempricius şi Malim însă numai primul l-a moștenit. Timp de 20 de ani s-a comportat ca un adevărat tiran.

Content Protection by DMCA.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1

Urmariți-ne pe Twitter!

Publicitate

Publicitate

Video country music

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!