Rusia crede că ISIS vrea să o destabilizeze

Rusia crede că ISIS vrea să o destabilizeze

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Rusia se teme că Statele Unite ale Americii intenționează să deschidă în viitorul foarte apropiat un nou front prin ISIS în Caucaz și Asia Centrală, care să provoace teroare la graniţele ei.
Statul Islamic, armata teroristă antrenată de Statele Unite în Iordania, a încercat să destabilizeze fostele republici ale defunctei Uniuni Sovietice, susţine Alexander Bortnikov, șeful FSB.
“Aș dori să atrag atenția asupra procesului de activare și extindere a zonei de influență a terorismului internațional”, a declarat Bortnikov în timpul unei întâlniri la centrul anti-terorist al CSI.
“Statul Islamic este în centru. Se creează celule în diferite regiuni ale lumii și spune deschis că intenționează să destabilizeze situația din CSI și Asia Centrală. ”
Kurzii cred că “80% din grupurile Statului Islamic din Siria sunt foști rezidenți din nordul Caucazului și de la Volga.”
Comentariile lui Bortnikov au dezvăluit că obiectivul real al Statului Islamic nu este Statele Unite sau Israel, ci mai degrabă Rusia.
Liderul cecen Kadîrov, de asemenea, a spus că “liderii acestor bande teroriste (din Siria și Irak) sunt agenţi ai CIA și ale altor agenții de informații.”

isis
Agentul britanic MI6 Abu Qatada a strâns fonduri pentru jihadul cecen și celebra moschee din Finsbury Park a imamului Abu Hamza al-Masri, un informator al agenţiei britanice de contra-spionaj MI5 la Londra, a ridicat fonduri atât pentru jihadul din Cecenia cât și pentru tabăra Darunta a lui Bin Laden din Pakistan.
Mai mult, CIA a lucrat pentru a destabiliza Balcanii, un fapt bine documentat de mass-media din Europa, dar ignorat în Statele Unite. Efortul de a transforma Balcanii într-un “paradis” pentru jihadiști fanatici fost pus în acţiune de CIA și Pentagon. În 1993, agentul CIA Osama bin Laden se presupune că l-a desemnat pe Aiman al-Zawahiri, mâna sa dreaptă pentru a gestiona operaţiunile Al Qaeda din Balcani.

În Irak, unde se spune că Statul Islamic s-a format din Al Qaeda în Irak, mulți irakieni cred această organizaţie teroristă este un produs al CIA, iată o acuzaţie pe care New York Times a minimalizat-o considerând-o doar o “teorie a conspirației” dintre cele mai nebuneşti.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *