S-a descoperit mormântul profetului biblic Zaharia!

S-a descoperit mormântul profetului biblic Zaharia!

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes

Arheologii israelieni au descoperit recent ruinele unei biserici datând din perioada bizantină, pe un site care ar putea adăposti mormântul profetului biblic Zaharia.

Biserica, a cărei podea împodobită cu mozaicuri sunt bine conservate, a fost descoperită la Hirbet Midras, situl unei comunităţi evreieşti din epoca romană, aflat în centrul ţării, a precizat într-un comunicat Departamentul israelian de Antichităţi, care a început săpăturile în urma arestării unui grup de hoţi care a operat pe sit.

S-a descoperit mormântul profetului biblic Zaharia!
Fresca “Profetul Zaharia” de Michelangelo

Sub clădire se găseşte un al doilea strat de mozaicuri din aceeaşi perioadă, sub care se află o reţea de peşteri, unde ar putea fi mormântul lui Zaharia. “Cercetătorii care au vizitat situl cred că acesta este locul de reşedinţă şi mormântul profetului Zaharia”, se spune într-o declaraţie a Autorităţii Antichităţilor, menţionând însă că această ipoteză nu a fost încă verificată.

Zaharia este unul din cei doisprezece mici profeţi cărora le sunt atribuite cărţile Bibliei. El a trăit aproximativ în 520 î.Hr. şi a anunţat venirea lui Mesia. A ajutat la convertirea multor popoare.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *