S-a găsit mormântul lui Ghilgameş!

S-a găsit mormântul lui Ghilgameş!

5.00 avg. rating (99% score) - 3 votes
S-a găsit mormântul lui Ghilgameş!
Relief cu Ghilgameș din palatul lui Sargon al II-lea (acum la Luvru).

În Irak, arheologii cred că au găsit mormântul pierdut al regelui Ghilgameş (epopeea lui a fost scrisă acum 4.500 de ani). O expediţie germană a descoperit ceea ce este presupus a fi întregul sit al oraşului Uruk, incluzând mormântul regelui. “Nu pot afirma că este mormântul regelui Ghilgameş, dar este foarte asemănător cu ceea ce este descris în epopee”, a declarat Jorg Fassbinder, de la departamentul bavarez al monumentelor istorice din Munchen.

“Am găsit chiar în afara oraşului în mijlocul vechiului curs al Eufratului resturile unei construcţii care ar putea fi interpretată ca un mormânt”, a adăugat el. Această descoperire surprinzătoare din anticul oraş din deşertul irakian a fost posibilă datorită tehnologiei moderne. Prin observarea diferenţelor de magnetizare între cărămizi şi sedimente, se poate observa subsolul…

Magnetograma dă apoi un plan precis al oraşului. Ceea ce este uimitor este că s-au găsit structuri deja scrise în epopee (grădină, case de tip babilonian). Dar descoperirea cea mai fantastică este un sistem incredibil de sofisticat de canale. Arheologii au comparat oraşul Uruk cu o “Veneţie în deşert”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *