Religie

Shalosh Regalim

0 64
5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Cele trei sărbători de pelerinaj, mai cunoscute sub numele de Shalosh Regalim, sunt majore pentru iudaism, în cursul cărora evreii trebuie neapărat să facă un pelerinaj la Ierusalem, după cum prescrie Tora, unde să participe la festivităţi şi la un cult ritualic în legătură cu serviciile de Kohaim („preoţeşti”) la Templul din Ierusalem. Aceste trei sărbători sunt:

  1. Pessa´h (Paştele)
  2. Shavut (Rusaliile)
  3. Sukkot (Sărbătoarea corturilor)

După distrugerea celui de-al Doilea Templu, pelerinajul a încetat de mai fi obligatoriu şi nu se mai ţinea la scară naţională. În timpul serviciilor din sinagogi, pasajele referitoare la respectarea sărbătorilor sunt citite cu voce tare într-un Sefer Tora pe binah (altar) şi marchează punctul crucial. În timpul sărbătorilor evreieşti din Israel, mulţi oameni care trăiesc în Ierusalem sau în apropiere de acest oraş sfânt, fac un efort pentru a participa la serviciile de rugăciune la Zidul Plângerilor, în scopul de a-i „imita” pe vechii pelerini.

Shalosh Regalim

În Cartea Exodului 23:14 – 17 se scrie: „De trei ori pe an, vei celebra sărbătorile în onoarea Mea. Vei respecta sărbătoarea pâinilor fără drojdie timp de şapte zile, la timpul fixat în luna spicelor, tu vei mânca pâini fără drojdie, aşa cum ţi-am dat poruncă, pentru că în această lună au ieşit din Egipt şi nimeni nu va apărea în faţa Mea gol.

Vei ţine sărbătoarea recoltei roadelor muncii tale, ceea ce ai semănat pe câmpuri; şi sărbătoarea recoltei, la sfârşitul anului atunci când vei culege de pe câmpuri fructul muncii tale. De trei ori pe an, toţi bărbaţii se vor prezenta în faţa Domnului, Eternul”.

În 34:18 – 23: „Vei ţine sărbătoarea pâinilor fără drojdie timp de şapte zile, la timpul fixat în luna, vei mânca pâini fără drojdie, după cum ţi-am poruncit, deoarece în luna spicelor ai ieşit din Egipt”.

În 19: „Orice nou-născut îmi aparţine, chiar dacă este nou-născut de sex masculin dintr-o turmă mare de animale mari şi mici.”

În 20: „Vei răscumpăra cu un miel pe primul măgar nou-născut; şi dacă nu-l vei răscumpăra, îi vei rupe gâtul. Vei răcumpăra pe primul nou-născut dintre fiii tăi; şi nu se va prezenta nemâncat în faţa Mea.

Vei lucra şase zile, şi te vei odihni în a şaptea, chiar şi în timpul aratului sau a recoltei.

Vei celebra sărbătoarea săptămânilor, a celor dintâi roade ale secerişului grâului şi sărbătoarea recoltei, la sfârşitul anului.

De trei ori pe an, toţi bărbaţii se vor prezenta în faţa Domnului, Eternul, Dumnezeul lui Israel.”

Iar în Cartea Deuteronom (16:16): „De trei ori pe an, toţi bărbaţii dintre voi se vor prezenta în faţa Eternului, Dumnezeul tău, în locul pe care îl va alege: la sărbătoarea pâinilor fără drojdie, la sărbătoarea săptămânilor, şi la sărbătoarea corturilor. Nu trebuie să se apară înaintea Domnului cu mâinile goale.”

Content Protection by DMCA.com

Leave a reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner-300x150-Strega
Banner 300x150 Vrajitoare Romania Israel1

Urmariți-ne pe Twitter!

Video country music

Enigme

Showbiz

Dosarele crimei

Videoclipurile săptămânii

Conspirație

Credință

Spiritualitate

Mitologie

Legende

Publicitate

Publicitate
Flag Counter

Susține acest site cu o donație!