Statul Islamic a fost prezis de o agenţie de informaţii americană

Statul Islamic a fost prezis de o agenţie de informaţii americană

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

Statul Islamic a fost prezis de o agenţie de informaţii americană (2)Un raport recent declasificat al unei agenții de informații din SUA a prezis în 2012 evoluția conflictului sirian și se temea deja de proclamarea unui stat islamic între Siria și Irak.

Statul Islamic a fost prezis de o agenţie de informaţii americană (1)“ISI (predecesorul grupului Statul Islamic), ar putea să declare un stat islamic, cu ajutorul altor organizații teroriste din Siria și Irak”, se preciza în documentul dezvăluit presei. Această prognoză a fost făcută cu doi ani înainte de auto-proclamarea Califatului, conchide un raport al Agenției de Informații de Apărare (DIA) din august 2012.

Documentul declasificat, obținut prin organizația conservatoare Judicial Watch, prevedea de asemenea cu luciditate luarea orașelor irakiene Mosul și Ramadi de către jihadiști. Mosul a căzut în iunie 2014, Ramadi în mai 2015.

Serviciul militar de informaţii a SUA şi-a imaginat Al Qaeda ca vârful de lance al ofensivei, nu organizația care va deveni ISIS.
Analiștii dezvăluiau deja că în operațiile din Siria ale ramurii irakiene Al Qaeda, sub numele de Al-Nosra, devenită una din principalele forțe rebele, aceasta se lupta atât cu regimul lui Bashar al-Assad cât și cu Statul Islamic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *