Sunny Beach

Sunny Beach

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote
Sunnybeach-ngruev-1
Sunny Beach

Slantchev Briag sau Sunny Beach este cea mai importantă staţiune balneară din Bulgaria. Este de asemenea cunoscută sub numele de Sonnenstrand. Este situată pe litoralul Mării Negre între Varna şi Burgas, la 35 km, în sud, şi se întinde de-a lungul unui golf de peste 9 km de nisip fin, botezat „Nisipurile de Aur” sau „Coasta de Aur”. Aici se găsesc nenumărate hoteluri superbe şi restaurante, baruri, magazine cu suveniruri, discoteci şi cluburi de noapte.

De multe ori, staţiunea este pe drept cuvânt comparată cu o nouă Ibiza, faimoasa staţiune din Baleare care atrage turişti cu zecile de mii. Din mai şi până în octombrie, Sunny Beach este plină ochi de turişti de pretutindeni. Unii dintre ei profită pentru a-şi achiziţiona o reşedinţă secundară, la tarife bune. De aceea, Sunny Beach a devenit un adevărat paradis imobiliar, plămânul economic al Bulgariei. În apropiere, se află faimosul oraş antic Nessebar şi Balcicul, atât de drag nouă.

Staţiunea a început să fie construită în 1958, în locul unde existau două puţuri cu apă care aprovizionau Nessebar în Antichitate şi în Evul Mediu. Clima mediteraneeană a zonei explică popularitatea pe care o are Sunny Beach. Este extrem de vizitată de turişti din Rusia, Germania şi de la noi. Mai recent, a început să atragă atenţia britanicilor, irlandezilor şi scandinavilor sau olandezilor pentru că reprezintă o alternativă finanicară mai accesibilă pentru ei decât staţiunile din Mediterana. Există foarte multe atracţii, printre care parcuri acvatice şi o viaţă de noapte foarte trepidantă. La Sunny Beach există peste 400 de hoteluri. Este cea mai bună staţiune de pe litoralul ţării vecine, mândria Bulgariei.

Content Protection by DMCA.com

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *