Toţi pelerinii din lume vizează în primul rând Israelul

Toţi pelerinii din lume vizează în primul rând Israelul

5.00 avg. rating (99% score) - 2 votes

Cele trei zile de pelerinaj, mai cunoscute sub numele de Shalosh Regalim, sunt trei sărbători majore în iudaism, în cursul cărora fiecare credincios evreu trebuie să facă o vizită la Ierusalem.

Aceste trei sărbători foarte importante pentru evrei sunt:

Pessa’h (Paştele), Shavuot (Rusaliile) şi Sukkot (Sărbătoarea corturilor).

Orice pelerinaj creştin este unul biblic. Evident, Ţara Sfântă reprezintă din acest punct de vedere un loc cu adevărat privilegiat deoarece aici a trăit Familia Sfântă, aici au avut loc minunile, Iisus şi-a desfăşurat tot aici destinul şi a fost crucificat. Este un spaţiu sacru, pentru care s-au dat lupte nenumărate în timpul cruciadelor, în mod special.

Toţi pelerinii din lume vizează în primul rând Israelul
Marea Galileei și Tiberias.

Dar este un loc revendicat şi de Islam, deoarece este sacru şi pentru musulmani, fiind legat profund de profetul Mahomed. În Israel s-au născut cele trei religii monoteiste recunosute mondia:Ş creştinismul, iudaismul şi islamismul. Punctul major de interes pentru toate trei religiile enunţate îl reprezintă, desigur, oraşul sfânt, Ierusalem.

Cei care au experimentat deja un pelerinaj autentic sunt conştienţi : atunci când este corect pregătit şi însoţit, un pelerinaj reuşeşte să crească adânc cunoaşterea şi iubirea faţă de Dumnezeu. Într-un infinit respect faţă de calea personală a fiecărui individ pelerinajul este însoţit de un preot, în general. Dragoste şi cunoştinţele au fost întotdeauna legate. Nu se poate iubi ceea ce este ignorat.

Pelerinii au mai multe ţinte şi itinerarii, printre care se numără neapărat locurile de mare rezonanţă: deşertul Neguev, Marea Moartă, Jericho, Massada, Tiberiada, Valea Iordanului, Galileea, Bethleem, Nazareth, Muntele Hermon, Muntele Tabor, Cesareea, Iudeea, Ein Karem etc.

Kabbaliştii fac pelerinaj în oraşul Safed, iar adepţii credinţei Baha’i în oraşul Haifa.

Pentru orice pelerin sau turist, o asemenea călătorie este unică, plină de spiritualitate şi de încărcătură emoţională, este de neiutat, fie că este vorba de un creştin sau de un musulman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *