Yerenii din rezervaţia Shennonghjia (China)

Yerenii din rezervaţia Shennonghjia (China)

5.00 avg. rating (99% score) - 1 vote

La 18 noiembrie 2007, în zona de Vest a provinciei Hubei din rezervaţia Shennonghjia, pentru turişti care călătoreau fără ghid au zărit două fiinţe de înălţime mare care corespundeau unei specii de umanoid cunoscută de localnici sub numele de “yehren”. Această regiune a Chinei este reputată pentru a fi locul unde trăieşte acest “om sălbatic”.

Interogaţi de dr. Zhang, un om de ştiinţă care conduce investigaţii despre acest “bigfoot” chinezesc, martorii au declarat că aproape se găseau faţă în faţă cu aceste două creaturi pe când se aflau foarte aproape de fluviul Licha, la poalele feţii sudice a muntelui Laojun. Dacă mărturiile lor s-ar adeveri ar fi vorba despre primele mărturisiri asupra prezenţei yehrenilor în această parte a rezervaţiei Shennonghjia de mai mulţi ani.

Yerenii din rezervaţia Shennonghjia (China)
Inscripția de la intrarea în “Peștera Yeren” în vestul provinciei Hubei.

După spusele dr. Zhang, dintr-un articol din Zhanjiang Times din 20 noiembrie, această observaţie ar fi fost raportată autorităţilor locale în după-amiaza de 19 noiembrie. În acea dimineaţă dr. Zhang îşi termianse turul de inspecţie şi s-a întâlnit prin hazard cu cei patru turişti, doi bărbaţi şi două femei, care se deplasau la bordul unui Land-Rover. Aceştia i-au confirmat că au văzut doi oameni sălbatici (yeren) nu departe de fluviul Licha la 18 noiembrie.

Erau în apropiere de un viraj strâns pe drumul de munte când trei din cei patru martori, doi bărbaţi şi o femeie, au putut să zărească două siluete întunecoase de mărime mare în picioare în spatele unei mase de arbuşti la aproximativ 50 de metri distanţă de maşina lor.

Li s-a părut că cele două creaturi nu erau atente la prezenţa lor subit, au fugit în pădurea deasă. Câteva ore mai târziu, martorii, au semnalat această observaţie la Staţia de Întreţinere a Pădurii Lichahe pentru a reveni ăla faţa locului însoţiţi de doi paznici forestieri. Au găsit nişte amprente de paşi, ramuri rupte şi fructe sălbatice dispersate pe sol.

Autorităţile competente din regiune i-au contactat pe cei patru martori oculari şi o echipă de anchetă a fost trimisă de-a lungul fluviului Licha pentru a efectua o anchetă mai aprofundată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *